Peter Klimant Kultúra

Mikuláš čaká veľká nočná žúrka: Tucet podnikov pripravilo lákadlá, zábava až do rána!

Liptovský Mikuláš zažije pulzujúcu noc plnú hudby a tanca. Už tento piatok štartuje projekt Street Music Night, v rámci ktorého tucet miestnych podnikov ponúkne pestrý program až do skorých ranných hodín. Na toto všetko sa môžeme tešiť...

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš čaká veľká nočná žúrka: Tucet podnikov pripravilo lákadlá, zábava až do rána!
Zdroj: Dnes24.sk

Už tento piatok sa dvanásť podnikov z centra Liptovského Mikuláša zapojí do projektu Street Music Night. Celú piatkovú noc si tak budeme môcť užiť poriadne pestrý program. Tešiť sa môžeme na skvelú hudobnú produkciu, ale aj na školu tanga a vystúpenia hudobných skupín rôznych žánrov.

Street Music Night je úspešný projekt nielen pre mladých, o čom svedčí už jeho šieste pokračovanie. „Za ďalším ročníkom tejto akcie stojí úprimný záujem zo strany mesta a najmä zapojených podnikov. Po minulé roky Street Music Night pritiahla množstvo ľudí a bola by veľká škoda v tejto tradícii nepokračovať. Jednotlivé podniky a bary ponúknu širokú škálu hudobnej produkcie od Dj-ov až po živé vystúpenia známych spevákov či domácich kapiel. Stačí si len vybrať podľa vkusu a dosýta si vychutnať skvelú letnú noc,“ prezrádza Ľubomír Raši z Domu kultúry v Liptovskom Mikuláši, ktorý je zodpovedný za program akcie.

V rámci podporného programu sa tento rok na námestí bude tancovať. Od 19:30 až do 02:00 hodiny sa predvedie Tanečná škola Tanga pod vedením Ondreja Buranovského, diváci sa môžu tešiť na vystúpenie skupiny Freeze Dance Crew a svoje umenie predvedie populárna hip-hopová formácia A.M.O. Band. „Liptov má k hudbe veľmi blízko a dokáže sa nadchnúť pre ktorýkoľvek hudobný štýl. Napokon, svedčí o tom aj mimoriadny úspech prenosov z Metropolitnej opery v New Yorku, ktoré si získali tisícky priaznivcov. Po klasike prišiel rad na modernejšie štýly, aj keď ani tento raz nebude núdza o návraty do minulosti. Postará sa o ne zaujímavé zoskupenie Slovak Tango, ktoré hrá slovenské piesne z 30. až 50. rokov minulého storočia,“ pripomína primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Námestie osloboditeľov sa v nočných hodinách premení na tanečný parket. O diskotéku a dobrú hudbu sa postará Pablik DJ. „Koncerty, zábava a tanec patria k tradičným letným atrakciám v každom väčšom meste. Povedali sme si, že metropola Liptova by nemala zaostávať a opäť sa nám podarilo zorganizovať podujatie, ktoré láka nielen tamojších obyvateľov, ale aj množstvo domácich a zahraničných návštevníkov. Tí si môžu vyberať medzi rokovými baladami, lokálnymi kapelami, funky, alternatívnou hudbou, či návratmi do blízkej a vzdialenej minulosti,“ vymenúva Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM