Slávka Kellová Hokej

Mikuláš nepostupuje

Hokejisti Piešťan zvíťazili v rozhodujúcom siedmom zápase finále play off I. ligy nad Liptovským Mikulášom 4:0 a vybojovali si titul.

Piešťany si vďaka triumfu zároveň zopakujú aj minuloročnú baráž o účasť v Slovnaft extralige so Žilinou. Vlani sa im nepodarilo uspieť, keď s „Vlkmi“ prehrali 1:4 na zápasy.

ŠHK 37 Piešťany – MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Góly: 6. Chylo, 13. Pupák, 37. Vrána, 51. Prokop Rozhodovali: J. Konc, Gašparík – Šefčík, Výleta vylúčení: 10:13 na 2 min, navyše: Románek 10 min za nešportové správanie – Pohanka 5+DKZ za nešportové správanie, Mravec 10 min za napadnutie zozadu, Bača 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:0 oslabenia: 0:0, 3182 divákov

Konečný stav série: 4:3

Domáce Piešťany boli v prvom dejstve aktívnejšie a súpera od úvodu tlačili. Ich nápor vyústil v 6. minúte do vedúceho gólu, keď sa Lušňák a Chylo dostali do prečíslenia a druhý menovaný prekonal brankára. O sedem minút neskôr bolo už 2:0. Rýchly Pupák unikol obrane, tvrdo vypálil a puk prepadol cez rukavicu brankára Palka do siete. Domáci mohli v prvej tretine vyhrávať aj výraznejším rozdielom, no nevyužili presilovku a Učňova strela skončila na žŕdke. Do druhej tretiny nastúpili lepšie Liptáci, ktorí mali k dispozícii aj presilovku 5 na 3, no gól nestrelili. V 34. minúte napadol hosťujúci Pohanka súperovho hráča a strhla sa bitka. Pohanka za svoj hrubý faul dostal 5+DKZ a domáci z následnej presilovky vyťažili tretí gól, keď sa trafil Vrána. V poslednej tretine ešte pridal štvrtý presný zásah Prokop a domáci hokejisti mohli odštartovať oslavy titulu.

zdroj: TASR foto: archív, mhk32lm.sk

hokej_LM_piestany7
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM