Tomáš Batiz Hokej

Mikuláš pokračuje v sérii prehier: V Poprade nepomohol ani návrat Urama

Hokejisti Liptovského Mikuláša pokračujú v nelichotivej sérii prehier. V Podtatranskom derby neuspeli ani s Popradom.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš pokračuje v sérii prehier: V Poprade nepomohol ani návrat Urama
Foto: Tomáš Batiz

Prehrami zdecimovaný Liptovský Mikuláš začal v Poprade katastrofálne. Liptáci si v 2. minúte nerozumeli v strednom pásme, puk sa dostal k Dávidovi Bucovi a ten strelou prvýkrát prekonal Košarištana. Hostia ostali po inkasovanom góle zaskočení, na ich bránu sa valil jeden útok „kamzíkov“ za druhým. Hostia mohli vyrovnať, keď si slabšiu chvíľku vybral popradský brankár Corbeil, ktorý chyboval v rozohrávke. Tú zachytil Števuliak, ale ponúknutú príležitosť nevyužil. Do prvej prestávky navýšili Popradčania svoj náskok o dva góly. V 15. minúte sa parádnou strelou švihom prezentoval Patrik Svitana.

Gól Hunu

Liptáci mohli mať raketový nástup do druhého dejstva. Na konci 21. minúty najprv Tabaček delovkou od modrej opečiatkoval popradskú bránu. Následne sa puk odrazil k osamotenému Števuliakovi, ktorý ale trestuhodne netrafil prázdnu bránku. Liptovský Mikuláš sa zníženia dočkali až v 38. minúte. Po Števuliakovom priťuknutí sa do úniku dostal Rudolf Huna a blafákom vycvičil brankára Popradu – 2:1. Hostia mohli vyrovnať pri vylúčení Petrana. Viacero nebezpečných situácií ale Corbeil spoľahlivo vyriešil.

Oprava plexiskla prerušila zápas

Po strete Abdula s protihráčom zo začiatku 47. minúty nevydržalo nápor plexisklo a muselo sa vymeniť. Rozhodcovia preto obe mužstvá poslali do šatní. V Poprade sa nehralo približne 15 minút. Vynútená prestávka pomohla domácim. Na ľade sa ale viac bojovalo ako hralo. Rozuzlenie zápasu priniesla 53. minúta. Mlynarovičov pokus zapadol za chrbát prekvapeného Košarištana – 3:1. Keď sa už zdalo, že sa zápas bude v pokoji dohrávať, hostia znížili. Minútu a pol pred koncom riadnej hracej doby tečoval Tabačekovu strelu Uram – 3:2. Dramatický záver už zmenu skóre nepriniesol. Liptovský Mikuláš tak zaznamenal jedenástu prehru v rade.

HK Poprad – MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

  • Góly: 2. Buc (Abdul), 15. Svitana (Paločko ml.), 53. Mlynarovič (Štrauch) – 38. Huna (Števuliak), 59. Uram (Tabaček, Števuliak). Rozhodovali: Kalina, Štefik – Gajan, Gavalier, vylúčení: 3:4 , navyše Nádašdi (Liptovský Mikuláš) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1521 divákov.
  • Poprad: Corbeil – Brejčák, McDowell, König, Petran, Fabian, Dinda, Davydov, Ježek – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Abdul, Heizer, Buc – Paločko, Vartovník, Bondra – Lichanec, Paločko ml., Hvila.
  • Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Moravčík, Tabaček, Suchý, Kurali, Mezovský, Nádašdi, Gründling, Nemec – Števuliak, Langhammer, Ru. Huna – J. Sukeľ, Paukovček, B. Rapáč – Uram, M. Sukeľ, Kriška – Uhrík, Piatka, Laco
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM