Michal Paška Hokej

Mikuláš rozstrieľal Považskú Bystricu

V dnešnom zápase štvrtého kola prvej hokejovej ligy si hráči HK 32 Liptovský Mikuláš na domácom ľade jednoznačne poradili so súperom z Považskej Bystrice.

Mikulášski hokejisti chceli na domácom ľade potvrdiť víťazstvo zo Senice a svoje plány začali napĺňať už v 7. minúte po góle Bartíka. O chvíľu na to bol dvakrát po sebe v šanci Mravec, skóre sa nemenilo. V 10. minúte bol Paukovček osamotený pred brankárom Považskej Bystrice, ale trafil len do neho. Rovnako pochodil aj v následnej šanci aktívny Mravec. Paukovček mohol zvýšiť skóre aj v 12. minúte, Mišovec zachraňoval v poslednej chvíli. V závere prvej tretine to skúšal strelou Pleva. Čo nevyšlo jemu, sa podarilo Kledrowetzovi – 2:0.

Aj v druhej tretine sa hralo len na hosťujúcu bránku, v jej úvode skúšal pozornosť gólmana hostí Pajong. V 22. minúte napriahol Kledrowetz a jeho tvrdá strela skončila v sieti. O minútu Bartík zblízka pálil len do bočnej siete, Nitriansky o tri minúty trafil len do brankára. Spokojní diváci na ďalší gól nemuseli dlho čakať – postaral sa oň Bartík, ktorý zvýšil na 4:0. Po polhodine hry si svoj gólový úspech zopakoval a brankár Považskej Bystrice sa radšej nechal vystriedať. V 36. minúte potiahli peknú akciu Peter Klepáč s Kuricom a prvý menovaný sa nemýlil – 6:0. V oslabení sa v 36. minúte rútil sám na bránku Mravec, ale neuspel.

V tretej tretine bezbrannosť Považskej Bystrice gradovala a rozbehnutí domáci strieľali jeden gól za druhým. Postupne skórovali Hyben, Kuric a opäť Bartík. Diváci si začali pýtať „desiatku“ v sieti Považskej Bystrice. Vytúženého desiateho gólu sa už ale nedočkali…

**Pavol Paukovček, asistent trénera Liptovského Mikuláša: **„Cieľ sme splnili aj vzhľadom k tomu, že súper prišiel v oklieštenej zostave. Aj napriek tomu, že sme dali deväť gólov, nevyvarovali sme sa viacerým individuálnym chybám, ktoré súper našťastie nevyužil. Čiže aj po vysokom víťazstve máme na čom pracovať. Chcel by som chlapcom poďakovať za výkon, nevynímajúc brankára Palka.“

HK 32 Liptovský Mikuláš – HK 95 Považská Bystrica 9:0 (2:0, 4:0, 3:0) Góly: 7. Bartík (Piatka), 20. Kledrowetz (Kuric, Paukovček), 22. Kledrowetz (Bartík), 28. Bartík (P. Klepáč), 31. Bartík (Pleva, Pajong), 36. P. Klepáč (Kuric, Hyben), 46. Hyben (P.Klepáč), 46. Kuric (Piatka, Kledrowetz), 53. Bartík (M.Klepáč, Mravec). Rozhodovali: Majling, Neuzer, Vyšný. Vylúčení: 5:10 HK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Šiarnik) – Macík, Hyben, P.Klepáč, M.Klepáč, Kuric, Kledrowetz, Mravec, Nitriansky, Kokavec, Ďurný, Piatka, Bartík, Valášek, Pajong, Pleva, Kadura, Holiga, Paukovček, Staroň. **HK 95 Považská Bystrica: **Mišovec (Bačíkovský)- Smerčiak, Lukáč, Beňa, Cigánik, Teska – Lipták, Koložváry, Koleda.

foto: Majo Eliáš www.creativemasters.sk

hokejLM_Povazska
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM