Tomáš Batiz Hokej

Mikuláš sa do playoff nedostal: Po prehre v Žiline smeruje do baráže

Hokejisti Liptovského Mikuláša si po roku opäť zopakujú baráž. Rozhodla o tom prehra v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš sa do playoff nedostal: Po prehre v Žiline smeruje do baráže
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Mikulášania nedokázali zvíťaziť na ľade Žiliny a smerujú do baráže, kde budú bojovať o udržanie v Tipsport Lige. Najbližšie tak Liptákov čaká niekoľko zápasov s Detvou a Michalovcami.

Postup Liptovského Mikuláša do playoff bol podmienený viacerými teóriami. Nové Zámky nesmeli v Nitre bodovať a Mikulášania museli v Žiline uhrať minimálne jeden bod. Skutočnosť je však taká, že Liptáci síce získali jeden bod, no Nové Zámky zdolali Nitru na jej ľade 3:2.

Zápas so Žilinou

Mikulášania mali dobrý vstup do stretnutia, keď už v 5. minúte išli do vedenia gólom M. Sukeľa. Skóre stretnutia sa však domácim v 13. minúte podarilo vyrovnať, po tom čo dorazil puk do mikulášskej brány Pospíšil. Do konca prvého dejstva sa stav menil ešte dvakrát. Hostí poslal opäť do vedenia Lištiak, no necelé dve minúty prinavrátil vyrovnaný stav Holovič.

Rozhodlo predĺženie

V druhej tretine poslal hostí opäť do vedenia Tabaček, ktorý tvrdou strelou prekonal žilinského brankára, no v 47. minúte sa na druhej strane presadil Jurík, ktorý poslal duel do predĺženia. O výsledku napokon rozhodol sekundu pred koncom predĺženia domáci kapitán Handlovský.

MsHK Žilina – MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:3 (2:2, 0:1, 1:0 – 1:0)

  • Góly a asistencie: 13. Pospíšil (Tvrdoň), 19. Holovič (Handlovský, Juraško), 47. Jurík (Švihálek, Húževka), 65. Handlovský (Švihálek) – 5. Sukeľ (Žiak), 18. Lištiak (Uhrík, Nemec), 29. Tabaček (Nádašdi, Sukeľ)
  • MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Hatala, Kozák, Tvrdoň, Hruška, Pospíšil – Turian, Andersons, Handlovský, Holovič, Konečný – Juraško, Mendrej, Švihálek, Húževka, Jurík – Coma, Váňa, Stupka, Ondruš, Rogoň
  • MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Moravčík, Tabaček, Huna, Langhammer, Laco – Kurali, Suchý, Žiak, Oško, Vybiral – Nádašdi, Bača, Kriška, Sukeľ M., Sukeľ J. – Nemec, Grundling, Pacalaj, Uhrík, Lištiak
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM