Peter Klimant Rôzne

Mikuláš varujú pred extrémne nízkymi teplotami: Ortuť teplomera má padnúť až na -24 °C!

Budeme drkotať zubami. Na okres Liptovský Mikuláš má udrieť poriadne mrazivé počasie! Ortuť na teplomeroch môže podľa meteorológov klesnúť ojedinele až na -24 °C!

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš varujú pred extrémne nízkymi teplotami: Ortuť teplomera má padnúť až na -24 °C!
Zdroj: Dnes24.sk

Odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) varujú okres Liptovský Mikuláš pred extrémne nízkymi teplotami. Vydali výstrahu prvého aj druhého stupňa.

Výstraha platí na utorok od 02:00 do 08:00. „V okrese Liptovský Mikuláš sa ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –19 – –21 °C. Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch,“ upozorňujú meteorológovia.

To však nie je všetko. Na stredu vydalo SHMÚ ďalšiu výstrahu druhého stupňa. Ojedinele sa v našom okrese môžu od 02:00 do 08:00 vyskytnúť teploty –19 – –24 °C. „Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká,“ uvádzajú v Slovenskom hydrometeorolo­gickom ústave.

Okrem toho na utorok i stredu platí v našom okrese aj výstraha prvého stupňa, v oba dni od 02:00 do 08:00. „Miestami sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –14 – 19 °C. Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia,“ uvádzajú meteorológovia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM