Tomáš Batiz Správy

Mikuláš víťazom súťaže o NAJ mesto Slovenska: Takto to skomentoval primátor

Mesto Liptovský Mikuláš sa stalo podľa ankety slovakregion najkrajším mestom na Slovensku. Ako to vníma primátor Ján Blcháč?

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš víťazom súťaže o NAJ mesto Slovenska: Takto to skomentoval primátor
Foto: Tomáš Batiz

V súťaži O naj mesto a obec Slovenska, ktorej vyhlasovateľom je portál slovakregion.sk a napísala už svoj deviaty ročník, získalo najľudnatejšie mesto Liptova takmer 26-tisíc hlasov.

Liptovský Mikuláš sa tak zaradil medzi naj mestá našej krajiny s obdivuhodným počtom ľudí, ktorí mu prejavili svoju priazeň. „Pre mňa to znamená, že všetci, ktorí zahlasovali za naše mesto, vidia, že Liptovský Mikuláš ožíva, je pre nich atraktívne a poskytuje stále viac príležitostí a podujatí, ktoré ľudí zaujali,“ vyjadril radosť mikulášsky primátor Ján Blcháč.

Podľa primátora je víťazstvom aj znakom čistoty a úpravy mesta. „Byť naj mestom ale znamená viac, napríklad to, že ľudia ocenili aj čistotu a úpravu mesta, zeleň a všetko, čo sa pod pojmom „naj“ skrýva. Je to taký signál, že naše mesto je pre návštevníkov, ale aj investorov a verím, že aj obyvateľov čoraz atraktívnejšie, a to napriek tomu, že určite existujú aj nedostatky, ktoré postupne strategicky odstraňujeme,“ dodal Blcháč.

Hlasovalo sa od apríla do októbra, oficiálne verejné odovzdávanie cien sa uskutoční v januári 2018 počas výstavy ITF Slovakiatour v Bratislave.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM