Tomáš Batiz Hokej

Mikuláš zdolal v baráži Skalicu: Výhru Liptákov režírovali bratia Sukeľovci

Liptovský Mikuláš v úvodnom zápase play-out zdolal na domácom ľade Skalicu.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš zdolal v baráži Skalicu: Výhru Liptákov režírovali bratia Sukeľovci
Foto: Tomáš Batiz

Mikulášania začali aktívne a už po piatich minútach mali dobrú šancu, aby otvorili skóre stretnutia, lenže J. Sukeľ z tesnej blízkosti namieril iba do žrde. Skaličania sa dlho nevedeli dostať do zápasu, čo potvrdila aj ich úvodná presilovka, v ktorej takmer aj inkasovali, lenže Kriška sa v rýchlom protiútoku nedokázal presadiť.

Efektivita Skalice

Domácim sa nepodarilo dostať do vedenia ani v úvode druhej tretiny, v ktorej Lištiak nastrelil iba žŕdku. Po nevyužitých šanciach prišiel trest na druhej strane. Skalica sa dostala do vedenia v 30. minúte, v ktorej Škápik na dvakrát prekonal Košarišťana. Mikulášania mohli vyrovnať hneď o tri minúty, lenže Žiak sa v úniku nepresadili, naopak hostia opäť vyškolili súpera v efektivite. Necelé dve minúty pred koncom druhého dejstva sa po vyhratom buly dostal do zakončenia od modrej Jurák, ktorý svojim príklepom prepálil Košarišťana.

Gólový obrat Sukeľovcov

Liptáci sa však v tretej tretine dokázali dostať do zápasu. V 52. minúte sa presadil M. Sukeľ, ktorý s vypätím všetkých síl dotlačil puk do skalickej brány. Po chvíli sa domácim podarilo aj vyrovnať. Tentokrát sa presadil J. Sukeľ, ktorý dorazil puk za Petríka. Zápas bol aj v dalších minútach v jasnej réžii domácich, no presnejšie pod taktovkou bratov Sukeľovcov. V 54. minúte poslal Liptákov v stretnutí prvýkrát do vedenia M. Sukeľ, následne pár sekúnd pred koncom tretej tretiny sa opäť presadil aj J. Sukeľ, ktorý uzavrel na konečných 4:2.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Skalica 4:2 (0:0, 0:2, 4:0)

Góly a asistencie: 52. Sukeľ (Sukeľ), 54. Sukeľ (Sukeľ, Kriška), 56. Sukeľ (Sukeľ), 59. Sukeľ (Kriška) – 30. Škápik (Kňazev), 38. Jurák (Schmidt)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM