Pavol Tomčík Vodný slalom

Mikulášan Marko Mirgorodský v Krakove predviedol čistú jazdu: Stal sa majstrom Európy v C1

Ďalší reprezentant mikulášskej školy Jakub Grigar skončil v K1 na 4. mieste, na najvyšší stupienok sa však postavil v súťaži hliadok 3 x K1.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášan Marko Mirgorodský v Krakove predviedol čistú jazdu: Stal sa majstrom Európy v C1
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Marko Mirgorodský získal zlatú medailu v C1 juniorov na ME tejto vekovej kategórie a pretekárov do 23 rokov v poľskom Krakove. Vo finále predviedol čistú jazdu, tak ako aj Nemec Sören Loos, ale Marko bol rýchlejší o 0,89 s.

Marko Mirgorodský: „Kvalifikácia bola prechádzka, šiel som ju na istotu a čo bolo najpodstatnejšie, veril som si. Presne v tom istom štýle som zajazdil aj semifinále. Vo finále som urobil malú chybu na deviatke a trochu ma to rozhodilo. Spodnú časť som dojazdil s tvrdými rukami, ale víťazstvo sa počíta. Som šťastný, že to takto dopadlo.“

Ďalší Lipták v boji o medaily Jakub Grigar mal v K1 šťastia menej. Od zlata ho delilo málo a jeden ťuk ho stál 2 trestné sekundy, čo ho odsunulo na zemiakové štvrté miesto. „Osudnou sa mi stala šestnásta bránka, kde som sa dostal do takého kolotoča, že som nevedel čo mám robiť a ťukol som ju. Nebyť tejto bránky, nebolo by to zlé, nie vždy však všetko vyjde ako pretekár chce.“

Ešteže si to Jakub Grigar vynahradil v 3 x K1, kde spolu s Richardom Macúšom a Samuelom Stanovským získali zlato v pretekoch hliadok K1. Slováci triumfovali o 44 stotín pred Poliakmi, tretí skončili Briti (+0,79).

Autor: Pavol Tomčík st.
Foto: archív Marko Mirgorodský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM