Slávka Kellová Kultúra

Slávny rodák Joe Klamar: Svojimi fotkami dobyl svet, teraz vystavuje v Mikuláši

Jeden z najkreatívnejších autorov súčasnej svetovej agentúrnej fotografie Joe Klamar vystaví svoje diela pred svojimi rodákmi. Až do mája budú zdobiť priestory Galérie Petra Michala Bohúňa v Liptovskom Mikuláši.

Ilustračný obrázok k článku Slávny rodák Joe Klamar: Svojimi fotkami dobyl svet, teraz vystavuje v Mikuláši
Foto: Slávka Kellová

Joe Klamar je už trinástym Slovákom, ktorého diela predstavuje širokej verejnosti spoločnosť Henkel Slovensko, v rámci svojho projektu, ktorý prispieva k podpore slovenskej tvorby. Každoročne sú predstavené významné osobnosti z oblasti umenia, ktoré sa stali pojmom v medzinárodnom meradle a majú svoje korene na Slovensku. Joe Klamar svojou tvorbou určuje smerovanie fotoeseje vo svete. Aj jeho zásluhou tento žáner už dávno prekročil hranice tradične chápanej novinárskej fotografie a výrazne vstúpil do súčasných tendencií výtvarnej fotografickej scé­ny.

„Joe je živel. Joe je tajfún. Joe je kopec smiechu a dobrej nálady. Joe je vynikajúci fotograf. Joe je kamarát, na ktorého sa dá spoľahnúť. Joe je len jeden. Keby nebol, museli by sme si ho vymyslieť,“ hovorí Marián Pauer, kurátor výstavy Pohyblivý svet a autor publikácie o diele Joe Klamara.

Výstavu unikátnych fotografií, pod názvom Pohyblivý svet, už videli návštevníci v Bratislave. Dňom vernisáže o 16:00 vo štvrtok 7. marca sa putovná výstava zastaví do 25. mája 2013 v Liptovskej galérií Petra Michala Bohúňa.

Súvisiaci článok: Jozef – Joe Klamar: Ďalšie meno významného rodáka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM