Správy

Mikulášania prekonali vlastný rekord: Do dňa chôdze sa zapojilo viac ako 3000 ľudí

Viac ako 3000 párov nôh dnes prešli popri Váhu v Liptovskom Mikuláši, aby sa zapojili do Svetového dňa chôdze. Prekonaním vlastného slovenského rekordu sa Mikulášania opäť zapísali na prvé miesto v počte účastníkov.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášania prekonali vlastný rekord: Do dňa chôdze sa zapojilo viac ako 3000 ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

Presné čísla hovoria 3 070 zúčastnených chodcov. Podľa konečných výsledkov Asociácie športu pre všetkých Liptovský Mikuláš opäť predbehol aj také veľké mestá ako Košice či Banská Bystrica. Takéto výsledky si udržiava už niekoľko rokov. V európskom merítku sa počtom chodcov umiestnil na piatom meste.

„Chodia sa na nás pozerať a pýtajú sa ako je možné, že každý rok motivujeme toľko ľudí. Veľkú zásluhu na tom majú naše materské školy, ako aj žiaci základných a stredných škôl, ktorí tento deň absolvujú v rámci vyučovania,“ povedal dlhoročný organizátor Roman Králik, riaditeľ mikulášskeho Centra voľného času.

Okrem chôdze sa účastníci mohli zabaviť pri stanovištiach, kde našli cenné informácie či zaujímavé ukážky. "Pri organizácii nám pomohli Olympijský klub Liptova, Stredná zdravotnícka škola, mikulášski hasiči a mestská polícia, kluby dôchodcov, organizácie zaoberajúce sa civilizačnými chorobami, ako i niektoré z našich krúžkov,“ dodal R. Králik.

3. októbra 2014: Svetový deň chôdze
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM