Tomáš Batiz Hokej

Mikulášania privítali hokejové nádeje Slovenska

V pondelok sa na mikulášskom zimnom štadióne zapojilo do prvej hokejovej ligy aj mužstvo HK Orange 20. Ide o mladých slovenských reprezentantov, ktorí sa pripravujú na aprílové Majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov v Rusku.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášania privítali hokejové nádeje Slovenska
Foto: Magdaléna Nahalková / Zdroj: Dnes24.sk

V rámci tohto už tradičného projektu mužstvo dvadsiatkárov absolvuje po jednom stretnutí s každým účastníkom prvej ligy. Mladíci od 13. januára stihli odohrať 9 stretnutí s bilanciou 3 víťazstvá, z toho dvakrát po samostatných nájazdoch a 6 prehier.

V Liptovskom Mikuláši bola úvodná časť hry skutočne skúpa na góly. Domáci aj hostia si vytvorili niekoľko dobrých šancí na skóre, všetky pokusy však nakoniec ostali nepremenené.

Druhá časť hry, už bola o niečo plodnejšia. V 30. minúte domáci hráči využili presilovku po situácii, keď obranca Peter Klepáč nahodil puk pred bránu, ten sa odrazil rovno na hokejku Františka Poliačeka, ktorý už nezaváhal a mieril presne do odkrytej časti Godlovej brány (1:0). O minútu na to sa domáci tešili opäť. František Poliaček sa tentokrát pričinil o asisteniu pre Pavla Paukovčeka (2:0).

V tretej tretine sa konečne podarilo presadiť aj mladým hosťom, keď brankár Liptákov zrejme nemal celkom dobrý výhľad na prebiehajúcu akciu. Mierenou strelou od modrej sa nemýlil Mislav Rosandič (2:1). Mikulášanom však ešte nestačilo a pár sekúnd pred koncom stretnutia spečatili výhru v dnešnom zápase gólom do prázdnej brány, keď rozohrávku hostí zachytil Michal Mravec, ktorý tak bratsky prihral Petrovi Bartíkovi. Ten nikým nekrytý nezaváhal (3:1).

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Orange 20 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Úvodné zostavy:

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) – Fabo, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Sajko, Mravec, Bartík, Galko, Bača, Holiga, Paukovček

HK Orange 20: Godla – Bačík, Boboš, Predajniansky, Krasničan, Horvat, Gula, Archs, Dubeň, Milý, Bondra, Šoltés, Rosandič, Mikoláš, Pardavý, Ambroz, Žilka, Dinda, Petráš.

Góly a asistencie: 30. Poliaček (Klepáč), 31. Paukovček (Poliaček, Kuric), 60. Bartík (Mravec) – 53. Rosandič

  • Rozhodovali: Orolin – Snášel, Bednár
  • vylúčení: 4:6
  • presilovky: 1:0
  • oslabenia: 1:0

Foto: Magdaléna Nahálková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM