Tomáš Batiz Hokej

Mikulášania si pripísali už šiestu prehru v rade! Od Bystrice vyfasovali poriadny debakel

Hokejisti Liptovského Mikuláša prehrali aj svoj šiesty zápas v rade. Tentokrát nestačili na majstra z Banskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášania si pripísali už šiestu prehru v rade! Od Bystrice vyfasovali poriadny debakel
Zdroj: TASR

Bystričania sa už od úvodných minút zahryzli do súpera a pomerne rýchlo išli do vedenia. V tretej minúte po strele novej posily zo zámoria Sellecka neudržal Hollý puk v lapačke a z druhej dorážky bol úspešný Buc. Hostia mohli vyrovnať Oškom, ten sa však zoči–voči Williamsovi nepresadil. Pohorel na ňom aj priebojný Lichanec, ktorý sa pekne natlačil z ľavej strany pred bránku. Domáci využili hneď prvú presilovku v zápase. V 14. minúte spoza kruhov prestrelil brankára Liptákov Marshall. Ďalšie možnosti mali jeho spoluhráči Sýkora a Faille, no stav už do prestávky nezmenili.

V strednom dejstve pokračovala prevaha „baranov“, dobré možnosti nevyužili Faille, Marshall a Mihálik. Na opačnej strane mohli znížiť na rozdiel gólu Hunovci, dobre operovali pred bránkou, ale skákajúci puk nedostali za Williamsa. Tešili sa diváci spod Urpína, pretože v 29. minúte Gabor spoza bránky pri ľavej žrdi šikovne zasunul puk za Hollého a vyhnal ho z bránky. Tam putoval Kislicyn, ktorý sa nestihol ani poriadne zahriať a už inkasoval po strele Slobodu od modrej, keď mu clonil vo výhľade Higgs. Hostia si následne zobrali oddychový čas, ale príliš nezabral. Hrali totiž v oslabení a v presilovke z kruhu parádne namieril do šibenice Higgs – 5:0. Až po tomto zásahu Liptovský Mikuláš prevzal iniciatívu a pretavil ju na gól. Heikkilä švihom z ľavého kruhu pokoril Williamsa. Druhý gól mohol pridať v oslabení z úniku Lichanec, ale nenamieril dobre. Na domácej strane sa prezentoval delovkou od modrej Sloboda, Kislicynovi vypadol puk z lapačky a zachránila ho žrď.

Aj začiatok tretej tretiny patril hosťom. Po strele J. Sukeľa z ľavej strany sa presadil z dorážky Lištiak. O necelé dve minúty nato však vyrobil ruský brankár v drese Liptákov za svojou bránkou chybu, puk mu zobral Higgs a po Törökovej práci mal Ján Sýkora ľahkú prácu – 6:2. V 45. minúte sa na Kislicyna rútil Sloboda, ale jeho blafák nebol úspešný. Tešil sa Higgs, v 50. minúte si po perfektnej prihrávke Sýkoru dorazil svoju strelu a zvýšil na 7:2. Duel sa už potom prakticky dohrával, skóre mohol zmeniť iba Uram, ak by v presilovke úplne voľný z dvoch metrov neprestrelil domácu bránku.

HC'05 iClinic Banská Bystrica – MHK 32 Liptovský Mikuláš 7:2 (2:0, 3:1, 2:1)

  • Góly: 3. Buc (R. Varga, Selleck), 14. Marshall (Faille, Higgs), 29. Gabor (Miller, Češík), 29. K. Sloboda (T. Török), 32. Higgs (Faille, Ďatelinka), 44. J. Sýkora (T. Török, Higgs) 50. Higgs (T. Török, J. Sýkora) – 36. Heikkilä (Róbert Huna, Lichanec), 42. Lištiak (J. Sukeľ, Oško).
  • Banská Bystrica: Williams – K. Sloboda, Mihálik, Kubka, Ďatelinka, Marshall, Miller, Kupec – Gabor, Češík, Kabáč – T. Török, Higgs, J. Sýkora – Asselin, Faille, A. Šťastný – Selleck, Buc, R. Varga – Giľák od 55. min
  • L. Mikuláš: Hollý (29. Kislicyn) – Nádašdi, Matej Bača, Kuráli, Fereta, Korim, Mezovský, J. Nemec – Heikkilä, Richard Huna, Róbert Huna – Števuliak, Piatka, Lichanec – J. Sukeľ, Oško, Uram – L. Žiak, Uhrík, Vybíral – Lištiak od 30. min
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM