Slávka Kellová Hokej

Mikulášania vrátili Detve poslednú prehru

Na domácom ľade sa hráčom Mikuláša podarilo vrátiť Detve utorkovú prehru. Rozhodli o tom Lištiak a Mravec.

Chladné počasie v Liptove spôsobilo, že si cestu na zimný štadión našlo len niekoľko stoviek verných divákov. Spočiatku sa zdalo, že zima ochromila aj samotných aktérov na ľade, pretože prvá tretina neponúkla prakticky nič, čo by zahrialo uzimeného mikulášského fanúšika. Po bezgólovej prvej tretine, v ktorej mal Mikuláš miernu prevahu nastúpilo do druhej časti akoby iné mužstvo.

Domáci čoraz viac nastreľovali Šimka v bránke hostí a ten aj napriek niekoľkým bravúrnym zákrokom v 29. minúte prvýkrát kapituloval z hokejky veterána Lištiaka, ktorému exportne nabil kapitán Pleva. Od tejto chvíle sa zdalo, že domáci ešte viac rozbehnú gólový kolotoč, ale skóre aj napriek niekoľkým presilovým hrám ostalo nezmenené. Naopak, boli to hostia, ktorí nakonec udreli. Pred bránku domáceho Palka sa v 33. minúte natlačil hosťujúci Mahdalík a nekompromisne vyrovnal. Do konca druhej tretriny sa už skóre nezmenilo a tak odchádzali mužstvá do šatne za remízového stavu 1:1.

Na začiatku tretej tretiny hrali domáci presilovku, počas ktorej sa do obrovskej šance dostal domáci Pohanka, ktorého delovku zastavila len tyč hosťujúceho brankára. V 49 minúte hostia zle vystriedali a túto ich chybu takmer využili domáci na strelenie druhého gólu. To sa sa nakoniec podarilo v 56. minúte Michalovi Mravcovi, ktorý ušiel hosťujúcej obrane a elegantným blafákom rozhodol o tom, že body ostanú pod Tatrami.

Pali Tomčík

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM