Tomáš Batiz Futbal

Mikulášania výsledky v príprave nepreceňujú: Pred štartom jarnej časti aj minisústredenie

Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš finišujú prípravu na jarnú časť sezóny. Generálkou na druhú polovicu súťaže bude stretnutie s Interom Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášania výsledky v príprave nepreceňujú: Pred štartom jarnej časti aj minisústredenie
Foto: Tomáš Batiz

Liptovskému Mikulášu patrí po jesennej časti 2. priečka v tabuľke a posledných päť kôl prvej časti súťaže neprehral. Séria bez prehry pokračuje aj počas zimy, keď Liptáci v príprave osem duelov vyhrali a dva remizovali.*** „S prípravou zatiaľ vládne spokojnosť. Výsledky nepreceňujeme. Šarapatilo nám chvíľami počase, ale zvládli sme to napokon v pohode,“*** povedal pre futbalnet.sk športový riaditeľ klubu Ján Papaj.

V kádri došlo k minimálnym zmenám. Odišli len Ivan Očenáš do poľského klubu Olimpia Grudziadz a Vladislav Trotcenko, ktorému sa skončila zmluva. Do kádra pribudli Rastislav Václavík, Michal Žákovič a Slobodan Andrič. „Počas jesene sme avizovali, že hlavnou úlohou bude stabilizácia kádra. Pomaly sa nám to darí, chceli sme však získať ešte jedného útočníka, ale to sa nám nepodarilo, takže nie sme na sto percent spokojní,“ vravel Papaj.

Liptáci sa na jar tešia aj na kultúrnejšie futbalové prostredie, keďže na ich štadióne prebieha rekonštrukcia. Vynovené sú už útorby a aj tribúna. „Čakáme na kolaudáciu. Pripravené je už zámemie pre hráčov a aj nová tribúna. Dorábajú sa ešte nejaké práce a následne sa otvorí aj hlavná budova,“ konštatoval skúsený futbalista. Nový štadión bude mať kapacitu 1 750 divákov.

Na záver prípravy odohrajú Liptovskomiku­lášania dva zápasy. V sobotu privítajú Oravské Veselé a potom o týždeň neskôr nastúpia na duel v Šamoríne. „Pred posledným zápasom absolvujeme ,minisústredenie‘. Počas neho budeme chcieť získať návyk na prírodnú trávu,“ zakončil Papaj.

FOTO: Rekonštrukcia futbalového štadióna
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Futbalnet.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM