Tomáš Batiz Šport

Mikulášanka Vlhová vstúpila do olympijskej sezóny: Čo ju čaká najbližšie?

Liptáčka Petra Vlhová vstúpila do novej sezóny 16. miestom v obrovskom slalome. Kam povedú ďalšie kroky našej úspešnej rodáčky?

Ilustračný obrázok k článku Mikulášanka Vlhová vstúpila do olympijskej sezóny: Čo ju čaká najbližšie?
Zdroj: TASR

Petra Vlhová čakala v minulej sezóne Svetového pohára alpských lyžiarok na víťazstvo až do jej záveru. Na úvod nového ročníka obsadila v obrovskom slalome v rakúskom Söldene šestnástu pozíciu. Otec a finančný manažér tímu Igor Vlha to vzhľadom na všetky okolnosti vrátane menšieho zranenia považuje za pozitívny vstup.

Okolo pätnásky je to dobré

Vlhová odštartovala ziskom pätnástich bodov do hodnotenia SP. „Okolo pätnástky to je stále dobré. Lyžovanie je hore-dole. Asi nebol ten deň, ktorý musí byť optimálny. Už ráno, keď vstanete, sám viete, že je ten deň. Nebolo to zlé, šestnásta na úvod sezóny, troška sme sa porovnali. Myslím si, že z celkového hľadiska je šestnáste miesto dobré,“ zhodnotil Vlha.

Čaká ju špeciálny slalom

Po prestávke bude seriál pokračovať špeciálnym slalomom, v ktorom slávila najväčšie úspechy svojej doterajšej kariéry. Vo fínskom Levi sa uskutoční v sobotu 11. novembra, následne sa 25., resp. 26. novembra pôjdu „obrák“ aj „špeciál“ v americkom Killingtone. V Levi bude Vlhová obhajovať tretí stupienok, vlani tam nestačila iba na Mikaelu Shiffrinovú z USA a Švajčiarku Wendy Holdenerovú. Hneď za ňou skončila Veronika Velez-Zuzulová, skúsenejšia krajanka je po operácii a tentoraz bude absentovať.

„Je len začiatok, nič sa nedeje. Sezóna sa rozbieha, ideme do Levi, ideme do Killingotnu. Peťa má najazdené, má natrénované, v tréningoch robí dobré časy. Minulú sezónu sme čakali na víťazstvo do posledných pretekov, Slováci nech nezatracujú, myslím si, že to príde,“ pokračoval Vlha.

S výhľadom na Levi

Vlhová pod vedením Taliana Livia Magoniho bude už v nedeľu opäť trénovať s výhľadom na Levi. „Potom prídu domov, dva dni pauza a odchádzajú do Litvy do haly. Odtiaľ už do Helsínk a následne autovlakom. My za nimi priletíme v stredu alebo vo štvrtok pred pretekmi,“ priblížil Vlha pre slovenské médiá najbližší program tímu.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM