Alexandra Kolínská Správy

Mikulášanov čakalo ráno veľké prekvapenie: Prvý sneh v októbri na FOTKÁCH

Po veľmi horúcom lete medzi ľuďmi kolovali dohady, ako bude vyzerať zima. To, že sa dočkajú perinbaby v prvej polovici októbra, však zrejme nečakal nik. Mnohým obyvateľom Liptovského Mikuláša skorá biela prikrývka spôsobuje vrásky. Pozrite si prvé vločky v galérii.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášanov čakalo ráno veľké prekvapenie: Prvý sneh v októbri na FOTKÁCH
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

Aj napriek tomu, že Liptovský Mikuláš leží medzi horami, zrejme nik nečakal, že Perinbaba prvýkrát zaúraduje už v októbri. Obyvateľov nášho mestečka a okolia ráno čakalo biele prekvapenie. Väčšina z nich sa však bielej nádielke nepotešila.

„Skoro začal, skoro skončí. Zažili sme sneh už aj v auguste, ale aj tak je to ešte príliš skoro. Ešte šťastie, že bol syn na hubách včera,“ povedala nám Mikulášanka Zdenka (63).

„Sneh mohol hore ostať do decembra. Sneh má byť na Vianoce, nie teraz,“ povedal nám Jiří (63). A na otázku, či sa teší, že ho čaká odhrabávanie auta, dodal: „Dúfam, že kým pôjdem do roboty, opadne sám“.

„Dúfam, že zajtra už odhrabávať nebudem musieť. Horšie je to, že ľudia nestihli ešte prezuť pneumatiky. Sneh je mokrý a bude sa poriadne šmýkať,“ povedal nám na margo prvých vločiek Ján (45).

Keď sme sa vybrali do terénu, aby sme vám bielu krásu nafotili, zachytili sme aj útržok rozhovoru dvoch dám, ktoré venčili psíkov: „Teraz budem musieť ísť do pivnice povyťahovať zimné topánky“.

Pred snežením v našom meste varujú aj meteorológovia. Viac sa dočítate v článku Info o snežení pre Mikuláš: V našom okrese môže spadnúť až 25 cm bielej nádielky!

FOTO: Prvá Perinbaba zavítala do Liptovského Mikuláša :)
40
Galéria
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM