Tomáš Batiz Rôzne

Mikulášanov opantal celosvetový hit: Pokémoni pri Váhu, ber mobil a choď!

Ulice Liptovského Mikuláša vraj obsadili pokémoni. Skrývajú sa na každom rohu a spustili doslova mániu. Mladým s mobilmi v ruke začal virtuálny svet presahovať do reálneho priestoru.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášanov opantal celosvetový hit: Pokémoni pri Váhu, ber mobil a choď!
Zdroj: Dnes24.sk

Pokémon GO je mobilná hra, ktorú si môžete stiahnuť do svojho telefónu. Sprístupnená bola síce len pred niekoľkými dňami, no už za krátky čas vyvolala celosvetový ošiaľ.

O čo vlastne ide? Hlavný cieľ aplikácie spočíva v chytaní pokémonov. Táto hra uchvátila hlavne mladšie ročníky, ktoré sa takýmto spôsobom vrátia do svojho detstva, kedy presne práve kreslená rozprávka Pokémon bola svetovým hitom. „Dočítal som sa o tom na internete, pretože zrazu to bolo všade. Povedal som si, že to vyskúšam a teraz sa od toho neviem odtrhnúť,“ skonštatoval Martin (20), ktorý sa s aplikáciou zoznamuje.

Ošiaľ aj v našom meste

O tom, že mobilná hra uchvátila aj Liptákov, sme sa presvedčili na vlastné oči. Na mikulášskom námestí a popri Váhu sme stretli pár ľudí, ktorí už niekoľko hodín pátrali po známych rozprávkových postavičkách. „No zatiaľ som chytil štyroch, pretože to nehrám ešte veľmi dlho. Najviac ich však bolo okolo Váhu, len sa ťažko chytali,“ pokračuje ďalej Martin z Liptovského Mikuláša.

„Je to celkom zábava. Ovládlo to strašne veľa ľudí, takže sa z toho stal celosvetový fenomén. Do nášho mesta to už pomaly prichádza tiež, tak uvidíme čo to spôsobí,“ skonštatoval Michal.

Pomôže s pohybom

Vo väčšine prípadov strávi mládež hraním hier pri počítačoch a hracích konzolách. Opačný charakter má práve táto nová aplikácia, ktorá vás núti k pohybu. „Podľa mňa to je dobrý nápad. Viacerí si síce myslia, že tá hra moc nemá význam, ale na druhej strane môže niektorým pomôcť sa hýbať a ísť von. Ja som pri jej hraní už cca spravil 10 kilometrov, poznám niektorých, ktorí už majú niečo vyše 30 kilometrov,“ rozpráva Michal (19), ktorého sme stretli na mikulášskom námestí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM