Viktória Botošová Samospráva

Mikulášska radnica požiada z eurofondov obrovskú sumu: Ak sa podarí, poteší sa aj vyše 3000 majiteľov domov

Liptovskomikulášske mestské zastupiteľstvo schválilo spolufinancovanie veľkého projektu. V hre je 650 000 eur!

Ilustračný obrázok k článku Mikulášska radnica požiada z eurofondov obrovskú sumu: Ak sa podarí, poteší sa aj vyše 3000 majiteľov domov
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

Liptovskomikulášske mestské zastupiteľstvo schválilo 15. októbra 2015 päťpercentné spolufinancovanie projektu na zakúpenie kompostérov na biologicky rozložiteľný odpad. Mesto sa totiž bude uchádzať o finančné prostriedky na kúpu kompostérov z fondov Európskej únie.

„Budeme žiadať 650 000 eur na celkovo 3453 kompostérov pre rodinné domy a 26 pre materské a základné školy, ktorých je mesto zriaďovateľom,“ informovala Mária Lošonská z oddelenia životného prostredia na Mestskom úrade.

Do domácností poputujú 900-litrové kompostéry, do školských zariadení plánujú dodať elektronické. „Výhodou zakúpenia kompostérov je použitie vyrobeného kompostu priamo pôvodcom biologicky rozložiteľného odpadu. Odstránime tiež problémy s použitím vyrobeného kompostu v našom zariadení,“ doplnil hovorca mesta Ján Sokolský. Výzvu zverejnia začiatkom novembra. V prípade, že bude radnica úspešná, kompostéry sa k obyvateľom dostanú v budúcom roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM