Tomáš Batiz Správy

Mikulášska skupina Ploštín Punk: Dočká sa významného ocenenia?

Poslanci v Liptovskom Mikulíaši budú na najbližšom mestskom zastupiteľstve schvalovať návrh na udelenie ceny mesta.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášska skupina Ploštín Punk: Dočká sa významného ocenenia?
Zdroj: Facebook

V programe najbližšieho mestského zastupiteľstva je aj návrh na udelenie ocenenia Cena mesta Liptovský Mikuláš pre hudobnú skupinu Ploštín Punk.

„Za prínos v kultúrnej oblasti a na hudobnej scéne, za šírenie dobrého mena mesta na Slovensku i v zahraničí, pri príležitosti 25. rokov vzniku hudobnej skupiny,“ píše sa v správe pre zasadnutie mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši.

Ocenenie budú schvaľovať poslanci už na najbližšom zastupiteľstve 16. februára. V prípade odsúhlasenie si ocenení prilepšia o 400 eur. Cenu má radnica v pláne odovzdať 8. marca 2017 na koncerte venovanom obyvateľkám Liptovského Mikuláša pri príležitosti Medzinárodného dňa žien.

Ako sa píše ďalej v správe, štatút mesta Liptovský Mikuláš umožňuje udeliť každoročne ocenenie „Cena mesta Liptovský Mikuláš“ jednému kolektívu a trom jednotlivcom. Mestské zastupiteľstvo ju môže udeliť občanom mesta s trvalým pobytom na území mesta Liptovský Mikuláš za mimoriadne výsledky pri zveľaďovaní a rozvoji mesta, šírení dobrého mena doma i vo svete.

Skupina Ploštín Punk vznikla pred 25 rokmi v Liptovskom Mikuláši na folkovom festivale Folk Tatry 1992. Počas svojej existencie vydala skupina štyri CD-čka s vlastnými pesničkami.

Skupinu tvoria členovia:

  • Ján Dzur – autor textov a hudby, gitara
  • Jožo Fašánov – spev, gitara, autor hudby,
  • Alino Rak – klávesové nástroje
  • Ján Filka – klarinet
  • Tomáš Mastiš – basgitarista
  • Palino Rak – bicie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM