Tomáš Batiz Správy

Mikulášske gymnázium oslávilo storočnicu

V Dome kultúry v Liptovskom Mikuláši oslávili storočnicu Gymnázia Michala Miloslava Hodžu. V sále sa zišli viacerí absolventi školy.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášske gymnázium oslávilo storočnicu
Zdroj: Gymnázium M.M Hodžu

Na slávnostnú akadémiu pri príležitosti stého výročia vzniku Hodžovho štátneho reálneho gymnázia (dnes Gymnázium Michala Miloslava Hodžu) zavítala aj predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová.

V príhovore poďakovala predstaviteľom gymnázia za vysokú úroveň vzdelávania a výchovy mladej generácie. Pri tejto príležitosti tiež odovzdala symbolický šek 1 000 eur do rúk riaditeľa gymnázia Jozefa Škorupu. Ten poďakoval za pomoc a podporu župe aj mestu.

Primátor Ján Blcháč, ktorý je tiež absolventom mikulášskeho gymnázia, pripomenul množstvo erudovaných pedagógov a študentov, ktorí robia dobré meno mestu v rôznych oblastiach na poli vedy, výskumu, športu či v spoločenských kruhoch na Slovensku i v zahraničí. Listom prítomných pozdravila aj ministerka školstva Martina Lubyová. Gymnázium pri príležitosti storočnice vydalo aj pestrú a hodnotnú pamätnicu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM