Pavol Tomčík Hokej

Mikulášski hokejisti po výbornej koncovke zdolali druhú Spišskú Novú Ves

Hokejisti prvoligového MHK 32 Liptovský Mikuláš sa po stredajšej prehre v Senici opäť vrátili na víťaznú vlnu, keď sa im podarilo vyhrať siedmy z ostatných ôsmich duelov. Stalo sa tak v stretnutí proti Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášski hokejisti po výbornej koncovke zdolali druhú Spišskú Novú Ves
Zdroj: Dnes24.sk

V zápase 31. kola na ľade v Liptovskom Mikuláši boli dlho na koni hostia zo Spiša, ktorí postupne v Liptove viedli 1:0, 3:1 a 4:2. Na obrat zavelil v 37. minúte Trocha, gól na 3:4 z jeho hokejky bol expresnou odpoveďou (14 sekúnd) na štvrtý zásah hostí. Rozhodnutie priniesla záverečná časť, v ktorej Liptáci vsietili štyri a Spišiaci len jeden gól.

Na výhre 7:5 sa v domácom drese podieľali dvomi gólmi Macík a Uhrík. Prvý menovaný je s 22 zásahmi najlepším strelcom druhej najvyššej hokejovej súťaže, nečudo, že o jeho služby prejavil záujem extraligový Poprad, kde Macík už nejaký ten týždeň striedavo pôsobí. MHK 32 sa touto výhrou vrátil na piate miesto tabuľky, strata na prvú Detvu v tejto chvíli činí deväť bodov.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Spišská Nová Ves 7:5 (1:1, 2:3, 4:1)
Góly: 11., 36. Macík, 45., 54. Uhrík, 37. Trochta, 41. Bartík, 44. Števuliak – 8. Hamráček, 26. Klinga, 29. Kramár, 37. Leskovjanský, 55. Koky
Rozhodovali: Vojtek – Šoltés, Valko
Vylúčení: 7:4
Presilovky: 1:0
Oslabenia: 1:0
Divákov: 740
Zostava MHK 32: Hollý – Holiga, Nitriansky, Kadlubiak, Školiak, Janči, Mezovský, Oravec, Moravčík – Macík, Kuric, Bartík – Števuliak, Trochta, Sukeľ – Poliaček, Piatka, Uhrík – Legerský, Janček. Tréner: Marián Horváth

Ilustračné foto: Magdaléna Nahalková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM