Tomáš Batiz Hokej

Mikulášski hokejisti pred dôležitými zápasmi: Výpovede Krišku, Laca a ďalších

Pre hokejistov Liptovského Mikuláša ide základná časť pomaly do finále. Postup do playoff majú viac-menej vo svojich rukách.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášski hokejisti pred dôležitými zápasmi: Výpovede Krišku, Laca a ďalších
Foto: Tomáš Batiz

Pod taktovkou už nového trénera Mareka Urama nastúpia hokejisti Liptovského Mikuláša v nedeľu o 18:00 na domáci zápas proti Detve, následne v stredu privítajú Nové Zámky. Oba zápasy sú pre Liptákov dôležité, ak chcú pomýšľať na postup do playoff. „Dobre vieme, že ak chceme postúpiť musíme vyhrať tieto dva zápasy a potom možno bodovať aj v ostatných,“ skonštatoval Martin Kriška, kapitán mikulášskeho tímu.

„Uvidíme aká situácia bude po najbližších zápasoch, potom sa môžeme baviť o postupe medzi najlepšiu osmičku,“ zdôrazňuje pred najbližšími stretnutiami Marek Uram, kouč Liptovského Mikuláša.

Dôležité zápasy

Doslova šesťbodový zápas bude pre Liptovský Mikuláš ten stredajší (28. februára), v ktorom privítajú v domácej aréne Nové Zámky, na ktoré tím spod Tatier aktuálne stráca iba dva body. „Berieme to veľmi zodpovedne a v podstate celú prípravu podriaďujeme týmto zápasom,“ skonštatoval Marek Uram, tréner Liptákov.

Baráž už hrať nechcú

So záchranárskymi prácami v baráži už Mikulášania majú skúsenosti. V minulej sezóne si síce v baráži počínali takmer bez zaváhania, no podľa útočníka Andreja Laca sa na to netreba spoliehať. „Vyskúšali sme si to minulý rok a nie je to nič príjemné. Chceme najmä aj pre liptovskomiku­lášskeho fanúšika vybojovať playoff, ktoré by bolo preňho určite veľkým lákadlom,“ zhodnotil Laco.

Najbližší zápas, v ktorom sa Liptáci predstavia prvýkrát po reprezentačnej prestávke, sa odohrá v nedeľu o 18:00 hodine na domácom štadióne proti Detve.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM