Tomáš Batiz Vodný slalom

Mikulášski vodní slalomári odleteli na majstrovstvá sveta, Slafkovský: Idem s úsmevom

Slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome odleteli na MS do španielskeho Seu d'Urgell. Vo výprave je aj značné zastúpenie vodákov z Liptova.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášski vodní slalomári odleteli na majstrovstvá sveta, Slafkovský: Idem s úsmevom
Zdroj: TASR

Na vrcholnom podujatí tejto sezóny nebudú bojovať iba o medaily, ale aj o miestenky na budúcoročné olympijské hry do Tokia. Zároveň pokračuje interný súboj o nomináciu do Japonska. Z letiska Milana Rastislava Štefánika v Bratislave odišla zostava s výnimkou Michala Martikána, Eleny Kaliskej a Emanuely Luknárovej, ktorí odcestovali do Španielska minulý týždeň.

„Všetci sú zdraví, dobre naladení,“ stručne konštatoval v odletovej hale športový riaditeľ sekcie divokých vôd Slovenskej kanoistiky Lukáš Giertl. Jeho slová potvrdil aj deväťnásobný majster sveta v tímovej súťaži C1 Alexander Slafkovský.

Tridsaťšesťročný singlista si chce napraviť chuť po nevydarenom závere Svetového pohára, keď vo finálovej jazde v Prahe obsadil až desiate miesto. „Mám dobú náladu a verím, že rovnaká bude aj pri návrate. Uplynulé dni som strávil doma a ešte ladil tréning. Trochu som si bol resetovať hlavu na chate. Porobil som nejaké veci, pokosil, venoval sa deťom. Odchádzam teda s úsmevom a myslím si, že aj forma bude gradovať,“ povedal Slafkovský.

Kanál v Seu d'Urgell postavili v roku 1990 pre účely olympiády 1992 v Barcelone. Slovenským pretekárom nie je neznámy, naopak, všetci sa naň tešia. „Bude to presne dvadsať rokov, keď som tam bol prvýkrát na MS. Teraz bude moja pozícia trochu iná, takže to bude pre mňa trochu emotívne. Skoro každý rok tam bolo vrcholné podujatie, dobre ho poznám a vyhovuje mi. Je podobný ako ten náš v Liptovskom Mikuláši, tiež ho staval Martin Cibák. Verím, že to bude naša výhoda. V Mikuláši sa mi jazdí výborne, v Seu perfektne,“ uviedol Slafkovský, ktorý má zo svetových šampionátov dve individuálne striebra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM