Tomáš Batiz Správy

Mikulášsky jarmok: Remeselnícka ulička, či vystúpenia známych kapiel

Už o niekoľko dní sa v Liptovskom Mikuláši začne tradičný Mikulášsky jarmok. Ako to vyzerá s programom?

Ilustračný obrázok k článku Mikulášsky jarmok: Remeselnícka ulička, či vystúpenia známych kapiel
Zdroj: TASR

Tradičný Mikulášsky jarmok prinesie do centra mesta vianočnú atmosféru už 7. decembra. Čaká nás rozsvietenie svetelnej výzdoby, vianočný sortiment a vôňa punču. Aj tento rok poteší návštevníkov prezentácia slovenských remeselníkov, ich pracovných postupov a ich výrobkov Remeselnej uličke. Vône, chute a drobnosti budú ponúkať stovky predajných stánkov po celom Námestí osloboditeľov a priľahlých uliciach.

„Gro programu je sústredené na piatkové popoludnie a večer 8. decembra. Pred oficiálnym otvorením jarmoku, ktoré sa bude konať o 16:30 hod na Námestí osloboditeľov, povedie o 16:00 hodine spred mestského úradu sprievod s hudobníkmi, čertom, anjelom a Mikulášom. Pozývam všetkých ľudí dobrej vôle, ktorí majú radi jarmočnú a predvianočnú náladu, aby sa zapojili aj do sprievodu, vítané sú aj masky,“ pozval primátor Ján Blcháč.

Bohatý kultúrny program

Po slávnostnom otvorení čaká návštevníkov jarmoku večer koncertov, vystúpia počas neho Heľenine oči, domáci folkloristi zo skupiny Ďumbier a tanečná skupina Freeze, ale aj Billy Barman. Pre najmenších organizátori pripravili interaktívnu rozprávku Škriatkovsky dobré Vianoce. Divadlo Drak predstaví 9. decembra muzikálový recitál Na skle maľované. Pre deti bude na námestí 5. a 6. decembra postavený Mikulášsky domček.

Súčasťou vianočnej atmosféry sú aj adventné koncerty. Nádvorie Čierneho orla bude 3. decembra o 15. hodine hostiť detských folkloristov z Liptáčika, z Ďumbiera a folkloristov z ružomberského súboru Liptov. 10. december bude v evanjelickom kostole na Námestí ŽSN patriť sláčikovo – akustickému adventnému koncertu Miriam Kaiser and band a posledná adventná nedeľa sa ponesie v podaní sláčikového kvarteta v Gotickom kostole sv.Petra z Alkantary v Okoličnom.

Vianočné trhy

Liptovský Mikuláš bude žiť sviatočnou pohodou až do obdobia Troch kráľov. „Od 21. do 23. decembra nachystalo mesto aj Vianočné trhy. V rámci nich okrem jarmočného predaja na návštevníkov čakajú spevácke a hudobné vystúpenia či divadelná rozprávka. V Naj meste Slovenska za rok 2017 si 7. januára uctia aj mikulášske osobnosti,“ skonštatovala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovského Mikuláša.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM