Slávka Kellová Kultúra

Miroslav Kasprzyk vystúpi v Lučenci

Novohradské múzeum a galéria v Lučenci a Občianske združenie Caduceus pripravuje na 3. júna Deň detí v múzeu. Na návštevníkov čaká rozprávkové divadelné popoludnie s mímom Miroslavom Kasprzykom.

Ako ozrejmil Zoltán Illés z NMG, od mímov človek obyčajne nečaká slová. „Všetky svoje radosti, starosti, city aj vášne nám dokážu odovzdať pohybom a mimikou. Miroslav Kasprzyk, rodák z Liptovského Mikuláša, sa pantomíme venuje od roku 1982, profesionálne od roku 1994. Okrem Slovenska často účinkuje v Dánsku, Holandsku, Švajčiarsku, Taliansku či Mexiku,“ spresnil.

Podľa Illéša mím spolupracuje na vernisážach, multimediálnych projektoch, televíznych reláciách a účinkoval aj v niekoľkých filmoch. Založil festival PAN Liptovský Mikuláš zameraný na pohyb a pantomímu. „Už niekoľko rokov dokazuje, že pantomíma vie divákov zaujať, pobaviť, potešiť. Jeho originálny pohybový prejav a improvizácie sa nezmazateľne zapisujú do histórie slovenskej pantomímy a šíria po svete jej dobré meno. Vo svojej profesii je výnimočný a veríme, že rozveselí aj naše deti, ktoré sa stanú formou improvizácie súčasťou rozprávky,“ potvrdil.

Podujatie je určené najmä pre rodiny s deťmi. Po predstavení majú možnosť pozrieť si stálu expozíciu Poklady minulosti.

zdroj: TASR foto: pantomima.ariesa.sk

kaspryk
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM