Michal Paška Hokej

Mladí Mikulášania nevyužili mečbal

Juniori MHK 32 Liptovský Mikuláš dnes vo štvrtom zápase štvrťfinále play-off podľahli Nitre 2:3. Stav série je 2:2, o postupujúcom sa rozhodne v nedeľu v Nitre.

Pre obidva celky dôležitý zápas bol od prvých minút vyrovnaný a opatrný. Mikulášania mali veľkú šancu hneď v úvodnej minúte. Halaj ale triafal len do brankára Nitry. O minútu už bolo na štadióne veselšie. Postaral sa o to Galko, ktorý v presilovke na dvakrát trafil od modrej čiary a otvoril skóre. Z vedenia sa domáci dlho netešili, v oslabení inkasovali od Kluku. Škoda nevyužitej dvojnásobnej presilovky, domáci mali početnú výhodu takmer dve minúty. Šance si síce vytvorili, reprezentanti mesta spod Zobora ale odolali. Ku koncu tretiny sa Liptáci mohli opäť dostať do vedenia, svoj pokus v samom závere nevyužil ani Čáni.

Na druhý gól tak čakali až do 27. minúty, keď sa tvrdou strelou od modrej čiary prezentoval Sajko po peknej akcii s Matejkom a Galkom. Aj v tejto časti hry boli hráči MHK 32 Liptovský Mikuláš až pričasto na trestnej lavici, hra v oslabení ich stála nemálo síl. Tie by sa im určite zišli v záverečnej tretine, v ktorej mali gólovo navrch hráči Nitry.

Všetko sa to udialo v rozpätí niekoľkých sekúnd v 48. minúte. Nitra dala dva góly a zrazu na svetelnej tabuli svietilo 2:3! V 51. minúte mohol Kluka v drese Nitry zvýšiť na 2:4, proti Duchoňovi ale neuspel. Zápasová nervozita vyvrcholila v samom závere. Na štadióne sa diali veci, ktoré so športom nemajú nič spoločné.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Nitra 2:3 (1:1, 1:0, 0:2) Góly: **2. Galko, 27. Sajko (Galko, Matejka) – 5. Kluka (Rzavský), 48. Sucharda (Kuzma), 48. Bene (Klobučník). **Divákov: **400. **Liptovský Mikuláš: Duchoň – Mezovský, Halaj, Sajko, Janči, Danko, Galko – Danko, Oravec, Matejka, Macík, Pawelski, Kandra, Divok, Čáni, Šinál, Stanko. **Nitra: **Luley – Trávniček, Sucharda, Kuzma, Hrudík, Kováčik, Buri – Piačka, Kukla, Bene, Horňák, Šiška, Schlentc, Tonhauser, Rzavský, Kluka, Klobučník, Púchovský.

ilustračné foto: autor

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM