Tomáš Batiz Hokej

Mladí mikulášski odchovanci naplno zabrali: Liptáci doma zdolali Košice

Hokejisti Liptovského Mikuláša privítali v ďalšom zápase Tipsport ligy lídra z Košíc. O víťazstve Liptáci rozhodli troma gólmi mikulášskych odchovancov.

Ilustračný obrázok k článku Mladí mikulášski odchovanci naplno zabrali: Liptáci doma zdolali Košice
Foto: Tomáš Batiz

Do zápasu vstúpili lepšie košickí hokejisti, ktorí od úvodných minút tlačili do obranného pásma súpera, ale väčšiu šancu si nevypracovali. V 7. minúte sa do vedenia mohli dostať domáci hráči, po tom čo Uram pálil z ľavej strany tesne ponad Kopřivovu bránu. O pár sekúnd neskôr neprekonal Bartánus Križana, ktorý bol pri jeho strele pozorný. V 16. minúte sa Liptáci dostali do vedenia, po tom čo Sukeľova strela aj s dávkou šťastia skončila v bráne.

Dôležitý gól Laca

V úvode druhej tretiny mal na hokejke druhý gól mladý Sukeľ, ktorý z ťažkého uhla mieril iba do košického brankára. V 27. minúte išli domáci do dvojgólového vedenia. Strelu Laca ešte Kopřiva zlikvidoval, ale následná dorážka Lištiaka skončila v bráne. O päť minút neskôr sa Košiciam podarilo zdramatizovať stretnutie, keď sa pred brankárok Križanom nemýlil Bartánus. V závere druhej tretiny sa od mantinelu uvoľnil mladý Laco, ktorý sa s pukom pretlačil až pred košickú bránku, kde dokázal puk poslať popod padajúceho Kopřivu.

„My sme spokojní iba s prvou tretinou, kde sme mali strelecky navrch, ale to teraz nie je podstatné. Dôležitý gól prišiel v závere druhej tretiny, ktorý pomohol domácim,“ povedal po zápase Rastislav Čada, tréner Košíc.

Bezgólový záver

Tretia tretina sa herne vyrovnala. Do menšieho tlaku sa dostali Košičania, ale gólovo sa nepresadili. V 43. minúte zlikvidoval Kabáčov pokus z trestného strieľania Kopřiva, následne o pár minút neskôr neuznali rozhodcovia gól Lištiakovi. Posledná päťminútovka sa už iba takticky dohrávala, Liptáci si s prehľadom postrážili dvojgólové vedenie. „V úvode bol súper aktívnejší, ale dobrou hrou sme držali súpera v rohoch ihriska. V druhej tretine sme prebrali iniciatívu, dali sme dôležité góly a zápas sme dotiahli do víťazného konca,“ zhodnotil Róbert Špišák, tréner Liptákov.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Košice 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

  • Góly a asistencie: 16. Sukeľ (Kriška, Oravec), 27. Lištiak (Laco, Moravčík), 40. Laco (Sukeľ) – 32. Bartánus (Bicek, Boltun)
  • MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Mezovský, Šiška, Oravec, Stehlík, Kadlubiak, Moravčík, Bobček, Brezniak – Ru. Huna, Ro. Huna, Ri. Huna – Kriška, Sukeľ, Uram, Lištiak, Piatka, Laco – Števuliak, Stümpel, Kabáč
  • HC Košice: Kopřiva – Deyl, Vašíček, Jankovič, Šedivý, Šmach, Matejka, Michalčin – Hričina, Suja, Nagy – Bicek, Boltun, Bartánus – Hruška, Milý, Varga – Bartoš, Klíma, Šoltés
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM