Krimi

Mladí zlodeji brali čo sa dalo: Ulakomili sa na radiátory, čerpadlá, akváriové rastliny i hračky pre psov

Mikulášski kriminalisti odhalili podozrivých z majetkovej trestnej činnosti. Dvojicu mladistvých chlacov vo veku 16 a 17 rokov obvinili v dvoch skutkoch z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva.

Ilustračný obrázok k článku Mladí zlodeji brali čo sa dalo: Ulakomili  sa na radiátory, čerpadlá, akváriové rastliny i hračky pre psov
Zdroj: Policajný zbor SR

Obvinení mladiství sa začiatkom mája vlámali do skladových priestorov v Liptovskom Mikuláši. Vzali si odtiaľ akváriové rastliny, klietky pre zvieratá aj hračky pre psov. Ďalšej krádeže sa dopustili 28. mája, keď sa v nočných hodinách vlámali do kotolne so skladom v Liptovskom Mikuláši. „Z objektu si odniesli rôzny vodoinštalačný materiál ako radiátory, ventily, vodovodné batérie, čerpadlá, merače vody aj káble z farebného kovu a rôzne hovädzie, bravčové aj kuracie mäso,“ priblížil krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Majiteľom tak spôsobili predbežnú škodu vo výške 10 000 eur. Počas vyšetrovania policajti zaistili aj časť odcudzených vecí. „Poverený príslušník Policajného zboru na staršieho z obvinených mladistvých spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Ten bol akceptovaný a obvinený mladistvý je stíhaný väzobne. Druhý obvinený mladistvý je stíhaný na slobode,“ doplnil R. Moravčík.

Obvineným mladistvým hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri mesiace až 18 mesiacov.  

Prečítajte si tiež:

KRIMI

Mladí zlodeji (16,17) z Liptovského Mikuláša kradli v skladoch
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM