Pavol Tomčík Šport

Motocyklista Štefan Svitko si v Liptovskom Mikuláši zajazdil na motokárach

Úspešný päťnásobný účastník Rely Dakar z oravského Žaškova Štefan Svitko zavítal na víkend do Liptovského Mikuláša. 31-ročný motocyklista si v Palúdzke vyskúšal jazdu na motokáre a zvedavým fanúšikom rozdával dobrú náladu a podpisy.

Ilustračný obrázok k článku Motocyklista Štefan Svitko si v Liptovskom Mikuláši zajazdil na motokárach
Zdroj: Dnes24.sk

Trojnásobný európsky šampión a jazdec Slovnaft Teamu nie je v Liptove po prvýkrát. „Teraz už síce nie je toľko času, ale poznám to tu a chodil som sem pomerne často. Môj otec má na Liptovskej Mare chatu, takže možno preto mi na začiatku tejto akcie bolo povedané, že som polovičný Lipták,“ hovorí so smiechom sympatický Oravčan.

Ku Štefanovi Svitkovi neodmysliteľne patrí aj jeho žltá motorka. Žaškovčan ju prišiel ukázať aj Mikulášanom. „Berávam ju preto, aby diváci videli na vlastné oči, na akom stroji vlastne jazdíme. Neprišiel som sem však na nej, som tu na aute, motorka bola na vozíku.“

A čo liptovské kopce a Štefan Svitko? „Priznám sa, že som si ich raz vyskúšal s jedným kamarátom a bol z toho takmer problém, takže to nechcem rozoberať do detailov. Boli sme však mimo trasu, takže to chápem. Väčšinou jazdím len tam, kde je to povolené,“ dodal na záver vysmiaty majiteľ vynikajúceho piateho miesta z Rely Dakar 2012.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM