Šport

Motorizmus: Obľúbený Minirally Cup zavíta do Liptova i tento rok!

Už po piatykrát v rade sa do Liptova vracia obľúbené motoristické podujatie MRC Liptov, ako súčasť seriálu Minirally cup 2014. Liptovské obce Jamník, Vavrišovo a Jakubovany prehluší zvuk silných motorov v dňoch 22. a 23. augusta.

Ilustračný obrázok k článku Motorizmus: Obľúbený Minirally Cup zavíta do Liptova i tento rok!
Zdroj: Dnes24.sk

„Naše motoristické podujatie sa vo svojej podstate približuje veľkej rally, samozrejme za dodržania všetkých bezpečnostných požiadaviek, vrátane záchranárov a zabezpečením trate potrebným počtom kvalifikovaných traťových komisárov z AOS klubu Poprad. Mnoho ľudí už seriál MRC považujú za tretiu ligu slovenskej rally,“ hovorí hlavný organizátor pretekov a motoristický nadšenec František Debnár, ktorému garde robí Stanislav Hanzeli.

Usporiadatelia sa spoločne s dotknutými obcami rozhodli z MRC Liptov urobiť nielen športovú, ale i spoločenskú udalosť, preto sa diváci môžu tešiť na dvojdňové podujatie. „Jazdiť sa bude na dvoch rôznych tratiach, prvá je situovaná v okolí obce Jakubovany, cez agroletisko k Jamníku, druhá z Vavrišova poza chatu Kaleník k Liptoskému Petru,“ pokračuje Debnár.

Súťažné posádky podľa slov organizátorov absolvujú celkom 8 RS o celkovej dĺžke takmer 40 kilometrov. Usporiadatelia očakávajú účasť 70 až 80 súťažných posádok z celého Slovenska. „Chýbať nebudú ani jazdci z Liptova, napr. dvojica Baran – Ďubek na vozidle Honda Civic, Jurečka – Beťko na vozidle BMW E30 alebo Piatka – Kráľ na vozidle Subaru Impreza,“ upresňuje na záver hlavný organizátor.

Na snímke: František Debnár

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM