Pavol Tomčík Hokej

MS v hokeji: Očami bývalého reprezentanta SR z Liptova Pavla Paukovčeka

Pavol Paukovček v týchto dňoch prežíva vnútorné napätie až dvakrát. Majstrovstvá sveta v hokeji v susednom Česku mu pripomínajú jeho začiatky v reprezentácii a zároveň sa zamýšľa nad jeho novou funkciou hlavného trénera v extraligovom Poprade.

Ilustračný obrázok k článku MS v hokeji: Očami bývalého reprezentanta SR z Liptova Pavla Paukovčeka
Foto: Magdaléna Nahalková

Meno Pavla Paukovčeka sa dnes skloňuje najmä s vymenovaním tohto bývalého reprezentanta SR za hlavného trénera v Poprade. Keďže začínajú Majstrovstvá sveta v hokeji, oslovili sme ho a položili mu pár otázok a jeho odpovede vás budú určite zaujímať.

Július Šupler vás nominoval na prvý turnaj novodobej slovenskej reprezentácie vo francúzskom Rouene. Čo vám z tohto obdobia ostalo dodnes v pamäti?

Cestovali sme do Francúzka z Bratislavy autobusom. Ja som sedel v zadnej časti spolu s ďalším Mikulášanom Majom Smerčiakom a bola tam taká zima, že sme celú cestu sedeli v zimných vetrovkách. V prednej časti autobus naopak kúril a tam sedelo vedenie Slovenského hokeja v tričkách. Mužstvo kvôli nepriaznivému počasiu pricestovalo do dejiska podujatia až tesne pred začiatkom prvého zápasu s Francúzskom, ktorý sa skončil remízou 2:2.

Ako si spomínate na tú svoju nomináciu?

Tréner Šupler ma poznal z Mikuláša, lebo ma trénoval v období, keď sme vyhrali SNHL a hrali o postup do federálnej ligy. Boli to krásne časy a veľmi dobrá partia hráčov v Liptovskom Mikuláši.

Začínajú Majstrovstvá sveta 2015 v Česku. Budete sledovať zápasy našich doma pri TV, reštaurácii, alebo skočíte priamo do Česka?

MS 2015 mi príjemne narušilo vymenovanie za hlavného tréra v Poprade a tak sa budem musieť prispôsobiť novým povinnostiam. Od pondelka začíname s tréningom. Zápasy si ale určite v čase voľna pozriem v Poprade, s mojimi priateľmi. V minulosti som naše zápasy nesledovával doma, ale s partiou kamarátov. Nesledoval som ich v rušnej krčme, ale na štadióne Tatrana v Okoličnom, kde sme mali svoj kľud a pohodlie. Chlapcom držím aj teraz palce a hlavne odchovancom mikulášskej „ešky“ nech sa v reprezentáci­i darí.

Čítajte tiež:

Autor: Pavol Tomčík st.
Foto: Magdaléna Nahálková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM