Pavol Tomčík Šport

MSR mládeže v halovej lukostreľbe: Výborné výsledky mikulášskeho klubu

Slovenský lukostrelecký zväz usporiadal v športovej hale vo Viničnom po seniorskom i mládežnícky slovenský šampionát. Výborné výsledky pozbierali reprezentanti klubu LŠLK Liptovský Mikuláš.

Ilustračný obrázok k článku MSR mládeže v halovej lukostreľbe: Výborné výsledky mikulášskeho klubu
Zdroj: Dnes24.sk

Boris Baláž, 16-ročný držiteľ slovenského mužského rekordu v kategórii olympijský luk, nenašiel medzi kadetmi premožiteľa a po výsledku 574 bodov obsadil prvé miesto. „Toto číslo som v tejto sezóne dosiahol už po piatykrát. Všetkým je to už na smiech, ale aspoň viem, že mi výkonnosť neklesá a dokážem streliť svoj štandard,“ neskrýval spokojnosť mladý Mikulášan, ktorý vyhral tak kvalifikáciu, ako aj eliminácie.

Darilo sa i dievčatám – juniorkám LŠLK. Silvia Antalová dosiahla 517 a Simona Tomčíková 507 bodov, čo v oboch prípadoch znamená prekonanie osobných rekordov a tretie, resp. druhé miesto vo výsledkovej listine. Junior Andrej Tomčík obsadil v olympijskom luku šiestu priečku. Trojica Antalová – Tomčíková – Baláž potešila priaznivcov liptovskej lukostreľby aj víťazstvom v družstvách: „Tu nám to išlo tiež perfektne. S niektorými súpermi to bolo síce tesné, ale nakoniec sa všetko podarilo,“ dodal na záver Boris Baláž.

Prekonanie bradatého rekordu

V úvode článku sme Borisa Baláža počastovali formulkou – držiteľ slovenského mužského rekordu v olympijskom luku, tak je na mieste, aby sme to aj rozmenili na drobné. Všetko sa to odohralo v sobotu 22. marca 2014 vo finálovom kole Slovenského pohára v halovej lukostreľbe v Liptov aréne pri Liptovskom Mikuláši. Boris Baláž počas pretekov dosiahol magických 581 bodov a o jeden bod prekonal 16 rokov starý rekord. Gratulujeme!

Na snímke zľava: Silvia Antalová, Boris Baláž, Simona Tomčíková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM