Tomáš Batiz Správy

Na Chopku spustili snežné delá: Poznáme dátum oficiálneho začiatku sezóny

S príchodom mrazivejších dní začali s aktívnym zasnežovaním aj na najväčšom liptovskom lyžiarskom stredisku.

Ilustračný obrázok k článku Na Chopku spustili snežné delá: Poznáme dátum oficiálneho začiatku sezóny
Zdroj: TASR

Keďže poveternostné podmienky, výška teplôt a počasie v Nízkych Tatrách sú už dlhší čas vyhovujúce, v uplynulých dňoch sa začalo zasnežovanie na oboch stranách Chopku. Až 90 snežných diel pokrývalo od pondelkovej noci lyžiarske svahy technickým snehom do nadmorskej výšky približne 1400 m n. m. Informuje hovorkyňa hovorkyňa spoločnosti Tatry mountains resort (TMR) Zuzana Fabianová.

Oficiálne otvorenie tohtoročnej lyžiarskej sezóny v najväčšom lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry sa uskutoční 2. decembra. „V novej sezóne bude lyžovačka na Chopku komfortnejšia, lyžiari budú mať k dispozícii 50 km zjazdoviek,“ priblížila hovorkyňa.

Pripravené sú novinky v podobe novej zjazdovky s názvom Vrbická, prepojeného traverzu na Bielej Púti, posilnenia zasnežovania a vybudovania nových snehových zábran či rozšírenia zjazdovky pre rodiny s deťmi v lokalite Lúčky. Ako doplnila Fabianová, pre návštevníkov bude pripravená profesionálna pretekárska trať s meranou časomierou a snowpark, kde pribudnú nové skoky s množstvom prekážok.

Pre skialpinistov budú vytýčené dve trasy skialpových koridorov na oboch stranách Chopku. „Do strediska Jasná sa lyžiari môžu pohodlne prepraviť aj skibusovou dopravou,“ uzavrela.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM