Martin Grendel Od Vás

Na festival motorkárskych filmov zavíta svetový rekordér

Sprievodnými podujatiami budú preteky Pionierov v uliciach mesta, výstava fotografií a motocyklov, autogramiády a diskusie.

Na druhom ročníku Medzinárodného festivalu motorkárskych filmov v Ružomberku vystúpi držiteľ viacerých svetových rekordov Nick Sanders z Anglicka. Pre agentúru SITA to potvrdil organizátor festivalu Marian Illéš. "Festival sa oproti predošlému ročníku predlžuje o deň, potrvá od 24. do 26. februára. Program pozostáva hlavne z premietania filmov s motorkárskou tematikou. Návštevníci ich uvidia 22 z 10 krajín,“ uviedol.

Organizátorom sa podarilo pripraviť zaujímavý sprievodný program

„V prvý deň bude diskusia a premietanie filmov chalanov z Banskej Bystrice, ktorí sa na Pionieroch vybrali do Kazachstanu. O deň neskôr privítame Nicka Sandersa, ktorý na svojom motocykli niekoľkokrát obišiel svet. Letenku odmietol, príde na celý festival spolu s manželkou a tromi deťmi na aute. Premietať budeme filmy z jeho ciest po svete a následne bude autogramiáda,“ vymenoval Illéš.

Ďalším spestrením programu sú výstavy fotografií či prednášky lekára Leteckej záchrannej služby. Súčasťou bude aj výstava motocyklov japonských a nemeckých značiek na ploche 700 metrov štvorcových. „Podujatím chceme spestriť a oživiť Ružomberok. Priamo v uliciach sa uskutočnia dve kolá pretekov Pionierov, na ktoré sa môžu prísť ľudia pozrieť bezplatne,“ podotkol.

Vstupné na jeden blok filmov je 1,5 eura, na víťazné filmy 3 eurá a na výstavu motocyklov 1 euro. Deti majú vstup zadarmo. Program a sprievodné podujatia sa uskutočnia v priestoroch Kultúrneho domu A. Hlinku. "Predpokladám, že návštevnosť aj so sprievodnými akciami by mohla dosiahnuť päť tisíc ľudí,“ dodal.

zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM