Michal Paška Hokej

Na ľade Spišiakov výhra MHK 32

Hokejisti MHK 32 Liptovský Mikuláš opäť potešili verných fanúšikov. Z ľadu Spišskej Novej Vsi vezú do centra Liptova v 16. kole prvoligovej nadstavby tri body. Vyhrali 2:1.

V piatok Mikulášania v šlágri zdolali doma Piešťany. Dnes sa v tabuľke štvrtému Liptovskému Mikulášu podarilo uspieť na ľade Spišskej Novej Vsi, ktorá je na tretej pozícii. Hráči MHK 32 Liptovský Mikuláš tak tým najlepším spôsobom začali náročný týždeň, ktorý je v znamení konca nadstavbovej časti. V rámci neho odohrajú ešte tri stretnutia.

Na ľade Spišskej Novej Vsi otvárali skóre hostia. Bartík našiel Kurica, ktorý sa nemýlil a prekonal Lizáka v domácej bránke. Stalo sa tak v 11. minúte. Z tesného vedenia sa hráči MHK 32 dlho netešili. Už o necelú minútu využil trestné strieľanie na vyrovnanie Novák. V prostrednej časti hry diváci gól nevideli. Rozhodnutie padlo v 53. minúte, keď o víťazstve Liptovského Mikuláša rozhodol Bartík.

„V prvej tretine to z našej strany nebol dobrý výkon, no napriek tomu sme dali vedúci gól. Hrať sme začali možno päť minút pred prvou sirénou. Prostredná časť hry z našej strany vyznela lepšie. Peťo Bartík strelil, aj keď so šťastím, pekný gól, ktorý v poslednej tretine rozhodol o našom víťazstve. Hokej sa nehrá na šance ani na krásu, ale na góly. My sme dnes strelili o jeden viac ako domáci, ktorí podali dobrý výkon,“ zhodnotil tréner MHK 32 Liptovský Mikuláš Dušan Halahija. ** HK Spišská Nová Ves – MHK 32 Liptovský Mikuláš 1:2** (1:1, 0:0, 1:1). Góly: 12. Novák – 11. Kuric (Bartík), 53. Bartík (Klepáč, Kledrowetz). Vylúčení: 8:7, navyše Kledrowetz 10. minút. Rozhodovali: Jakubec – Farkaš, Latiak. **Divákov: 292. **Spišská Nová Ves: Lizák – Vartovník, Kirner, Novák, Gonda, Novajovský, Krempaský, Novák F., Džerenga, Kinkor, Farkašovský, Mitro, Pisio, Lemešani, Kucirko, Prokop, Klinga, Nitrianský, Borovský. **Liptovský Mikuláš: **Palko – Holiga, Kledrowetz, Klepáč, Lištiak, Hyben, Devečka, Kokavec, Mezovský – Bartík, Pleva, Kuric, Macík, Paukovček, Kadura, Valášek, Mravec, Uhrík, Kubáň, Piatka, Matejka.

ilustračné foto: autor

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM