Tomáš Batiz Správy

Na Liptove preverili kvalitu služieb v gastronomických prevádzkach: Ako dopadli?

Počas hlavnej zimnej sezóny si kontrolóri kvality posvietili na kvalitu poskytovaných služieb v gastronomických zariadeniach na Liptove.

Ilustračný obrázok k článku Na Liptove preverili kvalitu služieb v gastronomických prevádzkach: Ako dopadli?
Zdroj: Region Liptov

Do projektu kontroly kvality Liptovská hviezda sa zapojilo dobrovoľne devätnásť reštaurácií a kaviarní. Pre objektívnejšie vyhodnotenie projektu čaká prevádzky druhá kontrola počas hlavnej letnej sezóny. Kontroly kvality boli prísne. Predbežné výsledky po prvom kole prekvapili najmä pri kaviarňach, keďže žiadna z hodnotených nezískala zlatú hviezdu. Inšpekcie opäť realizovala špecializovaná firma a po letnom druhom kole kontrol budú udelené hviezdy tým najlepších z najlepších.

Liptáci už od roku 2013 realizujú veľmi inovatívny a inšpiratívny projekt Liptovská hviezda, ktorý primárne pomáha prevádzkovateľom zlepšovať svoju kvalitu a hľadať skryté rezervy.

„Potvrdením objektívnosti nášho projektu Liptovská hviezda je, že kontroly kvality realizuje špecializovaná odborná firma a prebiehajú neohlásene. Práve takto sa dajú odhaliť problémy aj rezervy oveľa lepšie. Problémy vidíme po rokoch najmä pri ľudskom faktore, preto sa primárne zameriavame na gastronomické prevádzky," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Ako ďalej skonštatoval Blcháč, v regióne chcú realizovať dve kontroly v dvoch hlavných sezónach. „Zimná je za nami a výsledky navrávajú, že je čo zlepšovať. Prekvapili najmä kaviarne, ktoré by si po prvom hodnotení nesiahli na žiadnu zlatú hviezdu. Jedným dychom však dodávam, že kontroly sú skutočne prísne, takže akýkoľvek typ hviezdy je známkou výbornej kvality týchto prevádzok a potom sú to už len detaily, ktoré robia majiteľov zlatých hviezd absolútnou špičkou v našej gastronómii,“ dodal Blcháč.

Do hodnotenia sa prihlásilo 14 reštaurácií a 5 kaviarní. Išlo o sedem reštaurácií a tri kaviarne z Liptovského Mikuláša, tri reštaurácie a jednu kaviareň z Ružomberka a jedneu reštauráciu a kaviareň z Demänovskej Doliny. „Do projektu sa zapájajú prevádzky dobrovoľne. Druhé kolo našich kontrol začne v júli 2019. Hviezdy budeme udeľovať až po druhom hodnotení, aby boli kontroly objektívnejšie a aby si aj prevádzky otestovali, ako zvládajú nápor hlavných sezón,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM