Tomáš Batiz Správy

Na Liptove sa túlal medveď priamo v meste: Dôležitá výzva obyvateľom!

Pred rodinnými domami na Hviezdoslavovej ulici v Liptovskom Hrádku sa mal vo štvrtok (4. 6.) v noci pohybovať medveď.

Ilustračný obrázok k článku Na Liptove sa túlal medveď priamo v meste: Dôležitá výzva obyvateľom!
Zdroj: TASR

Zviera malo prevrátiť nádoby na odpad, hľadať v nich potravu a neskôr vbehnúť do jedného z dvorov. Mestskej polícii v Liptovskom Hrádku to oznámil obyvateľ mesta. Mestská polícia s hliadkou štátnej polície skontrolovala aj okolité ulice, medveďa však už nespozorovali.

„Bezodkladne sme kontaktovali riaditeľa Správy Tatranského národného parku s požiadavkou o vyslanie zásahového tímu pre medveďa hnedého. Obyvateľov žiadame, aby nádoby na odpad nenechávali pred rodinnými domami,“ povedal náčelník mestskej polície Marek Murín.

Podľa informácií z oficiálnej webovej stránky mesta Liptovský Hrádok v uplynulých dňoch niekoľkokrát zaznamenali pohyb medveďa aj v susednej obci Liptovská Porúbka. Svedčia o tom viaceré fotografie a videá, ktoré na sociálnej sieti zverejnili obyvatelia. Primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger už o tejto problematike v uplynulých týždňoch hovoril aj s ministrom životného prostredia Jánom Budajom (OĽaNO). „S pánom ministrom sa opätovne stretnem v najbližších dňoch a aj táto problematika bude jednou z tém nášho rozhovoru,“ avizoval Tréger.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM