Pavol Tomčík Vodný slalom

Na majstrovstvách sveta v Deep Creeku zatiaľ všetky mikulášske lode v semifinále!

Svetový šampionát vo vodnom slalome v americkom Deep Creeku odštartoval kvalifikačnými jazdami v C1 a K1 mužov. Slovensko v každej z disciplín zastupovali po traja slovenskí reprezentanti.

Ilustračný obrázok k článku Na majstrovstvách sveta v Deep Creeku zatiaľ všetky mikulášske lode v semifinále!
Zdroj: TASR

Medzi šesticou Slovákov boli až štyria vodáci z Liptovského Mikuláša, singlisti Slafkovský, Martikán a kajakári Halčin so Šajbidorom. Kvarteto „našich“ doplnili Beňuš (C1) a Hujsa (K1). Do piatkového, resp. sobotňajšieho semifinále (22:15 hod. a 15:00 hod. SELČ) napokon prenikla pätica slovenských reprezentantov.

Oči pre plač ostali len Matejovi Hujsovi z ŠKP Bratislava, ktorý v kvalifikácii skončil na prvej nepostupovej 41. priečke. Len tesne prešli v K1 ďalej Liptáci Halčin so Šajbidorom. Rodák z Pienin Halčin obsadil 38. a čerstvý otec Ján Šajbidor 40. pozíciu.

Na diametrálne odlišných miestach svietia po kvalifikácii mená troch slovenských singlistov. Do semifinálovej tridsiatky prešiel Slafkovský z prvej, Beňuš z druhej a Martikán z piatej pozície. Úspešnosť liptovských lodí sa tak nateraz rovná 100%.

Prírodný kanál v Deep Creeku dnes popoludní otestujú aj deblisti a kajakárky. Liptov zastupuje dvojnásobná zlatá olympijská víťazka Elena Kaliská (K1) a Tomáš Kučera s Jánom Bátikom (C2). Okrem nich sú v USA aj Jana Dukátová a Kristína Nevařilová (K1) a bratranci Škántárovci s dvojičkami Pavlom a Petrom Hochschornerov­cami (C2).

Ďalši program MS

Piatok: dvojkolová kvalifikácia K1Ž, C2 (15.00), semifinále K1M (22.15)
Sobota: semifinále C1M, C1Ž (15.00), finále C1M, C1Ž, K1M (18.02), hliadky C1M, C1Ž, K1M (20.50)
Nedeľa: semifinále K1Ž, C2 (15.00), finále K1Ž, C2 (18.02), hliadky K1Ž, C2 (20.00)

Na snímke: Alexander Slafkovský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM