Slávka Kellová Iné športy

Na Malinom Brde sa začína sezóna: Lyžovačka po celý deň len za 1 €!

Prevádzkovatelia lyžiarskych stredísk vďaka mrazivým teplotám už viac ako týždeň technicky zasnežujú. Lyžiarsku sezónu tak po Jasnej a ďalších veľkých strediskách v sobotu otvorí aj ružomberské Malinô Brdo.

Ilustračný obrázok k článku Na Malinom Brde sa začína sezóna: Lyžovačka po celý deň len za 1 €!
Foto: Slávka Kellová

Lyžiari si kvôli nedostatku snehu neužili otvorenie strediska v Jasnej naplno. Teraz majú túto možnosť na Malinom Brde, kde sa bude v sobotu 15. decembra počas celého dňa lyžovať len za symbolické 1 euro. V prevádzke bude vrchná časť strediska, teda zjazdovka 1a, a premávať bude 4-sedačka a lyžiarske vleky P1 a P3.

V plnej prevádzke tak bude už osem lyžiarskych stredísk. Od minulej soboty sa okrem severnej a južnej strany Chopka lyžuje aj na Štrbskom Plese, v Tatranskej Lomnici, v Ždiari, na Veľkej Rači, Donovaloch a na Záhradišti.

Strediská Roháče – Spálená, Vrátna – Paseky, Bezovec, Litmanová, Látky a Košútka sú vo víkendovom režime. Na sobotu 15. decembra pribudnú do prevádzky ďalšie lyžiarske strediská, otvorenie ohlásili napríklad Šachtičky, Králiky, Krahule, Ski Bachledova, Oravská Lesná alebo Čertovica – sedlo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM