Michal Paška Hokej

Na prípadný postup si ešte MHK 32 musí počkať

Hokejisti Michaloviec dnes využili výhodu domáceho prostredia. MHK 32 Liptovský Mikuláš podľahol svojmu súperovi po samostatných nájazdoch. V riadnom hracom čase sa zápas skončil nerozhodne 5:5.

V treťom stretnutí štvrťfinále play-off prvej hokejovej ligy mali domáci hráči poslednú šancu na pokračovanie série. Z domácich stretnutí si Mikulášania na východ Slovenska priviezli vedenie v sérii 2:0. Úvod ale nenasvedčoval tomu, že na domácom ľade hrajú Michalovce. Po 9. minútach bolo Macíkovou zásluhou 0:3 – dva góly dal a na ten úvodný prihrával Kledrowetzovi. Domáci v 15. minúte znížili, ale na 1:4 následne upravil Klepáč.

Prostredná tretina bola poznačená viacerými vylúčeniami hráčov MHK 32. Michalovce to využili naplno a v tejto časti hry strelili tri góly. Všetky padli za chrbát brankára Palka počas početnej výhody domácich hráčov. Jeden z gólov navyše vsietili počas hry piatich proti trom.

O všetkom sa tak rozhodovalo v záverečnej tretine. Aj tá bola poznačená značnou nervozitou a množstvom vylúčení na obidvoch stranách. Michalovce sa do vedenia 5:4 dostali po góle Drotára v 46. minúte. Keď sa už zdalo, že Michalovce sa budú tešiť z víťazstva, prišlo na rad vyrovnanie. Postaral sa oň 49. sekúnd pred treťou sirénou veterán v mikulášskom drese Kledrowetz. Na rad tak prišlo predĺženie.

V ňom gól nepadol a tak ako v pondelok v Liptovskom Mikuláši sa rozhodovalo v samostatných nájazdoch. V nich stav série na 1:2 upravil rozhodujúcim gólom domáci Šechný. Štvrté stretnutie série je na programe už v piatok, opäť v Michalovciach.

Dušan Halahija, tréner Liptovského Mikuláša: „Úvod zápasu nám vyšiel. To sa ale nedá povedať o druhej tretine. Nezvládli sme ju po taktickej stránke. Hráči situácie riešili faulami a domáci v presilovkách vyrovnali na 4:4. V poslednej tretine sa tak začínalo od začiatku. Inkasovali sme po chybe. V závere bola na našej strane výhoda presilovky. Odvolali sme brankára Palka a stretnutie poslali do predĺženia. V ňom gól nepadol. Tak, ako sa nám v pondelok doma darilo v samostatných nájazdoch, dnes to vyšlo Michalovciam. Šechný dal dva góly a rozhodol. Hráči sa musia zregenerovať a pripraviť na zajtrajší zápas.“

HK Dukla Michalovce – MHK 32 Liptovský Mikuláš 6:5 (1:4, 3:0, 1:1 – 0:0, 1:0) Góly: 15. Opatovský (Boržík), 23. Slovák (Palovčík, Šechný), 28. Opatovský (Hančák, Gašpar), 29. Boržík (Drotár), 46. Drotár (Slovák) – 1. Kledrowetz (Macík), 4. Macík (Bartík), 9. Macík (Kledrowetz), 16. Klepáč (Devečka, Bartík), 60. Kledrowetz (Mravec, Lištiak). Rozhodujúci samostatný nájazd: Šechný. Vylúčení: **13:14. **Rozhodovali: **Orolin, Korba, Smrek. **Divákov: 1350. **Michalovce: Kotvan – Boržik, Šeliga, Kadlubiak, Mucha, Hančák, Chovan, Majeský – Slovák, Šechný, Drotár, Opatovský, Gašpar, Mach, Boltun, Palovčík, Fajčák, Králik, Kovaľ, Pavličko. **Liptovský Mikuláš: Palko – Holiga, Kledrowetz, Klepáč, Lištiak, Hyben, Devečka – Bartík, Pleva, Macík, Valášek, Mravec, Ďurný, Kuric, Matejka, Kadura, Staroň, Piatka, Koniar.

ilustračné foto: autor Vyjadrenie trénera sme doplnili o 20:30 hod.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM