Tomáš Batiz Správy

Na rekonštrukcii gymnázia sa finišuje: Kedy by mali práce skončiť?

Dlho očakávaná rekonštrukcia historickej budovy Gymnázia Michala Miloslava Hodžu je skutočnosťou. Inovácia sa dotkla najmä potrebnej výmeny okien.

Ilustračný obrázok k článku Na rekonštrukcii gymnázia sa finišuje: Kedy by mali práce skončiť?
Foto: Tomáš Batiz

Študenov, ale aj učiteľov počas zimy trápili zastaralé okná, ktoré udržiavanie tepla mali už dávno za sebou. “Múry sú hrubé, tak s nimi netrebalo v podstate robiť nič, čo sa týka zateplenia. Vizuál okien je pôvodný, takže tá budova by mala vyzerať z vonky, tak ako do teraz. Už teraz cítime, že tie tepelné podmienky sa výrazne zlepšili,” skonštatoval Jozef Škorupa, riaditeľ GMMH v Liptovskom Mikuláši.

Menšie starosti

Vedenie mikuláskeho gymnázia ešte stále trošku straší zastaralá elektroinštalácia hlavne v podkrový školy. “Trošku nás to postrašilo najmä po udalosti v Košiciach, ale toto už budú menšie náklady v porovnaní s touto výmenou okien,” dodal Škorupa.

Do konca marca

Rekonštrukciu spomaly najmä mrazy v zimnom období. “V zime sme museli počas mrazov práce pozastaviť a rekonštrukcia sa preto momentálne dokončuje. Ukončená by mala byť do konca marca,” informuje Lenka Záteková, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kra­ja.

Ako ďalej dodala, do výmeny okien Žilinská župa investovala 230-tisíc eur a jej cieľom je, aby modernizácia priniesla najmä zníženie energetických nákladov, podobne ako sa im to podarilo dosiahnuť pri zateplení prístavby gymnázia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM