Andrea Mesarčíková Rôzne

Na sídlisku Podbreziny vybuduje OZ Tatry Zelenú oázu pri vode

Vytvoriť priestor pre odpočinok, stretávanie sa a vzdelávanie je cieľom projektu Zelená oáza pri vode, ktorý chce na sídlisku Podbreziny v Liptovskom Mikuláši zrealizovať občianske združenie (OZ) Tatry.

Predseda a projektový manažér OZ Tatry Rudolf Pado TASR informoval, že projekt začne združenie v spolupráci so základnou školou Janka Kráľa a Verejnoprospešnými službami v Liptovskom Mikuláši realizovať počas septembra 2010. Predbežná rozpočtovaná hodnota projektu je 6200 eur.
Na najväčšom sídlisku v Liptovskom Mikuláši žije podľa Pada skoro jedna tretina všetkých obyvateľov mesta. „Projekt ráta s výsadbou 15 stromov a vyše 470 sadeníc krovín, umiestnením štyroch lavičiek a náučnej tabule. Obyvatelia sídliska Podbreziny sa môžu do realizačných prác projektu zapojiť počas Dňa dobrovoľníctva 10. septembra 2010,“ dodal Pado.
Podľa architekta Stanislava Barényiho projekt vráti zeleň a vodný element do preťaženého organizmu sídliska. „Vytvorí oázu na vodnom brehu pre človeka aj živočíchov, oázu pre meditáciu a edukáciu. Blízkosť školy a zelená oáza so všetkými prírodnými živlami môžu pôsobiť ako učebňa pod holým nebom,“ uzatvoril Barényi.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM