Slávka Kellová Rôzne

Na Štrbskom Plese budú testovať kávu

Svetové značky káv bude testovať odborná porota na Štrbskom Plese. O priazeň chuťových buniek a titul favorita spomedzi dvanástky prihlásených káv, sa budú uchádzať značky zmesí arabica a robusta.

Filicori Zacukni, Pellini, Rioba, Coffee Veronia či Musetti. To je len zlomok z tých káv, ktoré budú súťažiť o prvenstvo. Degustačná komisia bude v „slepom teste“ hodnotiť najlepšiu vôňu a chuť. Podujatie sa uskutoční s podporou Zväzu Hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky a v komisii nebude chýbať ani prezident zväzu Jozef Bendžala.

Obľúbený nápoj z kávových zŕn bude starostlivo pripravený profesionálnymi baristami Robertom Trevisanom, riaditeľom súťaže Barista Open a Stanislavom Cibuľom, niekoľkonásobným majstrom Slovenska a víťazom Barista Open. Garantom a odborným dozorom testu bude renomovaný potravinový technológ a autor knihy „Povídaní o kávě“ Jozef Augustín.

Jedinečnú príležitosť vychutnať si lídrov vo svete kávy bude mať aj verejnosť. Návštevníci hotela FIS budú mať v tento deň možnosť zažiť profesionálny servis ocenených baristov a tiež porovnať jednotlivé druhy káv za symbolickú cenu 1 euro. Degustácia sa uskutoční v sobotu 28. mája od 10:00.

foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM