Rôzne

Na svahy Podbrezín sa vracia život: Lyžiarsku trať otvoria už tento víkend!

Dlhé štyri sezóny museli lyžiari čakať, aby sa mohli spustiť na zjazdovke nad liptovskomikulášskym sídliskom Podbreziny. Už tento víkend tu spustia vlek a otvoria 550-metrový kopec.

Ilustračný obrázok k článku Na svahy Podbrezín sa vracia život: Lyžiarsku trať otvoria už tento víkend!
Foto: Slávka Kellová

Takmer celý december pripravovalo Združenie športových klubov (ŽŠK) Jasná v Liptovskom Mikuláši snežnými delami svah, ktorý prvých lyžiarov privíta v sobotu 21. decembra 25 cm vrstvou technického snehu. „Otvárame už o deviatej ráno a lyžovať sa bude do konca zimných prázdnin do 20-tej hodiny,“ spresnil Miroslav Lobo zo ŽŠK Jasná. Po siedmom januári sa otváracie hodiny upravia od 13:00 do 20:00 hod., ale ohlásené organizované skupiny sa budú môcť lyžovať aj mimo vyhradených hodín.

Podpora športovej gramotnosti detí

K otvoreniu svahu prispela mikulášska radnica, ktorá chce takto zvyšovať športovú gramotnosť mikulášskej mládeže. „Vlani sme spustili požičiavanie korčúľ na dvoch ľadových plochách, tento rok v tejto myšlienke pokračujeme. Aj kurzami zjazdového lyžovania chceme u mikulášskych detí zvýšiť záujem o športovanie a podporiť rozvoj jedného z našich prioritných športov,“ povedal primátor mesta Alexander Slafkovský.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM