Tomáš Batiz Hokej

Na Troch kráľov duel vo Zvolene: V dôležitom zápase Liptáci prehrali

Na sviatok Troch kráľov pokračovala najvyššia slovenská súťaž svojim 36. kolom, v ktorom sa Liptáci predstavili na ľade Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Na Troch kráľov duel vo Zvolene: V dôležitom zápase Liptáci prehrali
Zdroj: TASR

Dobrú šancu mali domáci už po troch minútach hracieho času, keď síce Novák unikol v nájazde, ale Stehlík ho v poslednej chvíli fauloval. V 6. minúte sa Zvolen mohol dostať do vedenia, ale proti strele Krejčího bola vonkajšia tyč Križanovej brány. Domáci sa z prvého gólu tešili až na konci 14. minúty, v ktorej Puliš poľahky prešiel do útočného pásma a následnou strelou k ľavej tyči nedal šancu mikulášskemu brankárovi.

Gól Krišku nestačil

Liptáci vstúpili do druhej tretiny priam ideálne. Už po necelých dvoch minútach vyrovnával Kriška, ktorý zužitkoval perfektnú prihrávku od Urama. V 25. minúte mal Zvolenčan Puliš, počas presilovky o jedného hráča obrovskú šancu, ale proti bol Križan, ktorý perfektne zakročil lapačkou. To, čo sa zvolenskému kapitánovi najskôr nepodarilo, to už vyšlo o necelé dve minúty, keď dorážal puk za chrbát Križana. V 35. minúte sa z ničoho nič ocitol s pukom pred Barošom Richard Huna, ten to vyskúšal z backhandu, ale jeho pokus gólom neskončil. Zvolenčania udreli už o pár sekúnd. Obrancovi Krejčímu sa podarilo dostať z vlastného pásma až pred brankára Križana, kde aj s prispením šťastia poslal puk popod betóny mikulášskeho brankára.

Zvolenčania si vedenie ustrážili

Aktívnejší boli domáci hokejisti už od začiatku tretieho dejstva. V 45. minúte mohol o všetkom rozhodnúť Hraško, ten však trestuhodné minul poloprázdnu bránu Nagyho spomedzi kruhov. V 51. minúte unikol hosťujúcej obrane Mráz, ktorý síce faulovaný Rudolfom Hunom v páde prekonal Nagyho. Streleckú nemohúcnosť Liptákov podpísala aj presilovka o dvoch hráčov, počas ktorej zakončil iba Matúš Sukeľ, spomedzi kruhov, do brankára Baroša. V závere zápasu sa hra už viac-menej iba kúskovala. Optickú prevahu mali domáci Zvolenčania, ale do vážnejšej šance sa už nedostali.

HKM Zvolen – MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

  • Góly a asistencie: 14. Puliš (Krejčí), 26. Puliš (Novák, Krejčí), 29. Hraško (Klhůfek, Šišovský), 36. Krejčí (Baroš), 51. B. Mráz (Klhůfek, Hraško) – 22. Kriška (Uram, Sukeľ)
  • MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Burzala, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, M. Šiška, Piatka, Kadlubiak, Moravčík – Števuliak, Stümpel, J. Sukeľ – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Ru. Huna, Ro. Huna, Ri. Huna – Vybíral, Cibák, Uhrík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM