Michal Paška Hokej

Na turnaji pôjde najmä o zábavu

Druhý ročník hokejbalového turnaja Fans cup sa na sídlisku Podbreziny uskutoční už počas tejto nedele.

Fanúšikovia hokeja tentoraz nebudú fandiť svojim obľúbencom, ale sami budú športovať. Sily si zmerajú v hokejbale.

„V minulosti sme sa zúčastňovali celoslovenského turnaja fanklubov. Po istej skúsenosti sme s tým prestali a začali sme s organizovaním vlastného turnaja. Nie je to naša jediná športová aktivita. Okrem hokejbalu máme aj hokejové či futbalové turnaje,“ vysvetlil organizátor Tomáš Šury.

Na turnaji sa predstaví šesť tímov. „Predovšetkým pôjde o chalanov, ktorí chodia do fanklubu počas hokejových či futbalových zápasov. Aj jednotlivé mužstvá by tak mali čerpať hráčov práve „z tribúny“. V zápasovom nasadení budú aj chalani z Klubu odboru mladých matičiarov, ktorí budú hájiť farby Matice Slovenskej,“ povedal Tomáš Šury a prezradil aj cieľ turnaja.

„Takýmto spôsobom chceme prezentovať, že fanklub nie je len o hokeji. Športom žijeme počas celého roka. Celý turnaj sa bude niesť v dobrej nálade. Ide najmä o zábavu, čo dokazujú aj originálne názvy tímov – Svedkovia Liehovovi, Márna snaha abstinets a podobne.“

Začiatok turnaja je na hokejbalovom ihrisku pri Fitness B naplánovaný na 9:00 hod. Hrá sa systémom každý s každým a zápas trvá 14 minút. Spolu sa odohrá 15 stretnutí, koniec turnaja by mal byť okolo 14:00 hod.

Text: Michal Paška

Foto: archív Fans cup

fans
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM