Romana Buganová Samospráva

Na všetky lokality peniaze nestačia: Kde v okolí Mikuláša teda pribudnú protipovodňové opatrenia?

Na území mesta Liptovský Mikuláš, v Ploštíne a Vitálišovciach, malo dôjsť ku budovaniu protipovodňových opatrení. Z dôvodu vysokých nákladov sa však budú opatrenia robiť len v jednej lokalite.

Ilustračný obrázok k článku Na všetky lokality peniaze nestačia: Kde v okolí Mikuláša teda pribudnú protipovodňové opatrenia?
Zdroj: TASR

Radnica získala finančné prostriedky na protipovodňové opatrenia ešte na výjazdovom rokovaní vlády SR v Ružomberku v druhej polovici júna. Vláda vtedy pre Mikuláš uvoľnila 115-tisíc eur. Akcie v Ploštíne i Vitališovciach by si však podľa vedenia mesta vyžiadali oveľa vyššie náklady ako je dotácia od vlády.

„V Ploštíne by opatrenia stáli 229-tisíc eur a vo Vitálišovciach 256-tisíc eur. Z tohto dôvodu pristúpime k realizácii jednej z akcií. Protipovodňové opatrenia urobíme v Ploštíne, pretože je tu vyššie nebezpečenstvo z prívalových dažďov,“ vysvetlil Miloš Berník z odboru výstavby mestského úradu.

Príslušnú zmenu rozpočtu na dofinancovanie projektu, teda zvyšných 114 tisíc eur, z rezervného fondu mesta schválili už aj poslanci mestského zastupiteľstva­.„Pripravujeme podklady na realizáciu stavebných prác ešte v tomto roku. Dotácia vlády sa môže použiť na určený účel aj v nasledujúcich dvoch rozpočtových rokoch po rozpočtovom roku, na ktorý boli rozpočtované. Predpoklad ukončenia stavebných prác pre ich náročnosť je v budúcom roku,“ dodal Miloš Berník.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM