Slávka Kellová Kultúra

Nad Gôtovanmi budú lietať obry

Dvojplošníky, stíhačky či športové modely skutočných lietadiel sa budú vznášať počas tohto víkendu nad letiskom v Gôtovanoch pri Liptovskom Mikuláši. Exhibícia obrích modelov každoročne na tunajšie letisko priláka 3 – 4 000 návštevníkov.

Jedinečné podujatie tohto druhu na Slovensku už po 16-ty krát predstaví nie veľmi bežné modelárske odvetvie. Do kategórie obrích patria modely s rozpätím krídel viac ako dva metre. Dvojmetrové krídla modelov však už dnes patria medzi tie najmenšie.

**Na oblohe sa predvedie celá plejáda presných či menej presných kópií skutočných lietadiel, ktoré tak pripomenú celú históriu letectva od dvojplošníkov, cez aeroplány I a II. svetovej vojny až po súčasné športové typy. **

Tento rok sa môžu návštevníci tešiť na tombolu, ktorej prvá cena vynesie výhercu nad Liptov počas vyhliadkového letu vrtuľníkom. Tento ročník zasvätili organizátori aj svetovému Dňu detí, ktoré sa počas soboty a nedele určite zabavia. Organizáciu podujatia má aj tento rok na svedomí Modelklub Liptov z Liptovského Mikuláša.

foto: Modelklub Liptov

obry gotovany
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM