Tomáš Batiz Rôzne

Nadávať vie každý: Liptáci, chcete sa stať futbalovým rozhodcom?

Futbalový zväz v Liptovskom Mikuláši prišiel s lukratívnou ponukou, ktorú ocení každý futbalový priaznivec. Do svojich radov hľadajú nových ambicióznych rozhodcov.

Ilustračný obrázok k článku Nadávať vie každý: Liptáci, chcete sa stať futbalovým rozhodcom?
Foto: Tomáš Batiz

Futbal v Liptovskom Mikuláši patrí medzi najobľúbenejšie športy. V rámci celého Liptova sa do okresnej súťaže zapája skoro každá obec, ktorá sa snaží čo najlepšie reprezentovať. Okrem samotných hráčov tvoria dôležitú súčasť v zápasoch aj rozhodcovia, ktorých má na Liptove pribudnúť.

“Nakoľko sa nám prihlásili noví adepti na funkciu rozhodcu tak sme operatívne začali nové školenie," konštatuje Michal Chudý, predseda Komisie rozhodcov Liptovského futbalového zväzu.

Okres Liptovský Mikuláš sa môže pochváliť počtom aktívnych rozhodcov, ktorí vykonávajú toto športové remeslo na liptovských trávnikoch. V porovnaní s ostatnými regiónmi v rámci Žilinského kraja náš okres jasne dominuje. „Nemôžeme sa stažovať. Vo svojich radoch máme jednak skúsených starších rozhodcov, ako aj mladých, ktorí postupne získavajú skúsenosti. Našou snahou je však ešte súčastný stav rozšíriť,“ zhodnitil Chudý.

Ako informuje Chudý, podmienkou je minimálny vek 16 rokov a úspešné absolvovanie teoretických a fyzických testov. „Po tom, ako záujemcovia absolvujú školenie stanú sa platnými členmi liptovského rozhodcovského zboru. To znamená, že budú delegovaní na zápasy, ktoré sa týkajú nášho okresu,“ dodal Chudý.

Prvý termín školenia organizuje Komisie rozhodcov Liptovského futbalového zväzu 1. februára o 16:00 vo svojich priestoroch. Ďalšie informácie môžete získať prostredníctvom mailu krobfzlm@gmail.com

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM